office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Wizz Air vas poziva da dizajnirate novu livreju njihovog aviona posvećenu održivosti

Wizz Air, evropska najbrže rastuća i ekološki najodrživija aviokompanija na globalnom nivou, danas pokreće uzbudljivo takmičenje u dizajnu, ohrabrujući talente iz cijelog svijeta da kreiraju livreju posvećenu održivosti za jedan od njihovih aviona Airbus A321neo.

Pobjednik će dobiti WIZZ vaučere u vrijednosti 2.000 eura. Sa jednom od najmlađih flota na svijetu i najnižim intenzitetom ugljika u Evropi, Wizz Air nastoji biti najzeleniji izbor za avioputovanja i već predvodi avioindustriju u održiviju budućnost.

Aviokompanija ohrabruje putnike da tragaju za činjenicama i tehnologijom današnjice, umjesto obećanja za budućnost. Kako bi podigao svijest o svojim naporima u pogledu održivosti i označio svoju posvećenost daljem smanjenju intenziteta emisije CO2 za 25% do 2030. godine, Wizz Air poziva kreativne talente da dizajniraju novu livreju za jedan od svojih Airbus A321neo.

Takmičenje je počelo jutros u 10 sati, a traje sve do 12. februara 2023. godine do 23:59 sati. Svi entuzijasti svoj dizajn trebaju poslati putem e-maila na liverydesign@wizzair.com, u skladu sa Odredbama, uslovima i dizajnom takmičenja. Pobjednički dizajn može se uzeti u potpunosti ili djelimično za kreiranje konačne boje održivosti.

Ključni element Wizz Airove strategije održivosti je obnova njegove flote. Aviokompanija je kontinuirano povećavala svoju flotu dok je svoje starije avione zamijenila Airbusom A321neo. Novi A321neo uključuje najnovije tehnologije u avijaciji i nudi značajne ekološke prednosti, sa skoro 50% smanjenjem otiska buke, smanjenjem potrošnje goriva za 20% i smanjenjem emisije dušikovih oksida za 50% u odnosu na prethodni model.

Pored svog ambicioznog programa obnove flote, Wizz Air konstantno radi na inicijativama za uštedu goriva i poboljšava srodnu analitiku podataka. Aviokompanija je potpisala Memorandum o razumijevanju sa Airbusom kako bi istražila potencijale za letjelice na vodonik, kao i sa OMV-om za isporuku održivog aviogoriva između 2023. i 2030. Ova partnerstva jačaju posvećenost Wizz Aira smanjenju intenziteta emisija do kraja decenija.

Više informacija o Wizz Air-ovim inicijativama za održivost možete pronaći na web stranici WIZZ Cares i Fly the Greenest.

Slika preuzeta: Instagram/dzljubica

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.