office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Znate li za hrvatski otok koji neodoljivo podsjeća na otisak prsta? (VIDEO)

Mali otok Baljenac, dug samo pola kilometra, već godinama fascinira turiste iz svih dijelova svijeta jer zbog pažljivo raspoređenog suhozida iz zraka izgleda kao otisak prsta.

Baljenac se nalazi između otoka Zlarin i Kaprije, a nalazi se na UNESCO-ovoj listi zaštićenih dobara. Na njemu su izgrađena čak 23 kilometra kamenog suhozida.Stanovnici otoka Kaprije iskoristili su ovaj otok kao svojevrsno poljoprivredno područje, očistili su surovu vegetaciju i sami izgradili zidove kako bi stvorili vinograde i šumarke, gdje su zatim zasadili smokve i druge vrste voća.

Na ovom otoku nema stanovnika, ali ga je moguće posjetiti u bilo koje doba godine. U Šibeniku, najbližem obalnom gradu, dostupni su taksiji koji vas mogu prevesti do Kaprije i Baljenca.

Podsjećamo da ovo nije jedini hrvatski otok koji privlači veliku pažnju javnosti, ranije smo pisali i o Jabuci – otoku u čijoj blizini igla kompasa “poludi”, malom otoku Pokonji Dol – koji je moguće obići u 600 koraka i mnogim drugim.

Izvor:Klix

 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.