office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Bolnica u stijeni

Bolnica u stijeni, smještena ispod dvorca Buda, labirint je tunela i spilja koje su nastale kao zaklon od Drugog svjetskog rata, a kasnije i iz Hladnog rata. U Drugom svjetskom ratu neki su bili utvrđeni kao sklonište za vazdušne napade i hitnu bolnicu.

U vrijeme hladnog rata, bolnica je dodatno osigurana od nuklearne kontaminacije. Ova bolnica i bunker sada čine muzej, bolnicu u stijeni, gdje možete vidjeti izložbe o životnim naporima ovdje tijekom opsade Budimpešte u Drugom svjetskom ratu. Drugi istražuje razorne posljedice nuklearnog oružja.

Jednosatni vodič kroz bolnicu vodi vas natrag kroz vrijeme razmišljajući o teškoćama tog razdoblja. Muzej je bio klasificiran sve do 2002. i konačno otvoren za javnost 2008. godine. To je jedno od izvanrednih mjesta za posjetiti u Budimpešti koje morate uključiti na svoj popis.


Adresa:

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Lovas 4 / c, Budimpešta


Kako doći od vaše lokacije do ovog ”Bolnice u stijeni” pogledajte ovdje.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.