office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Mađarski nacionalni muzej

Za one koji pokazuju veliki interes za historiju, Mađarski nacionalni muzej je jedno od preporučenih mjesta za posjetiti u Budimpešti .

Iako je osnovan 1802. godine, vrhunski Mađarski nacionalni muzej nije se preselio u svoj trenutni dom, veliku klasičnu zgradu koja okružuje dva dvorišta, sve do 1847. godine.

Osim masivnog stubišta, impresionira spomenik poznatog mađarskog pjesnika János Arany parkovi poput parkova s ​​brojnim poprsjima poznatih ljudi. Glavni eksponati čine Royal Regalia (uključujući veličanstvenu krunu sv. Stjepana s dragim kamenjem i biserima), kao i mađarsku prije i ranu povijest od kamenog doba do rimskog doba i ranog srednjeg vijeka.

To je blago historije, umjetnosti i arheologije u Mađarskoj. Muzej čuva i skuplja artefakte i relikvije Karpatskog bazena i Mađarske od 1802. godine. Muzej čuva paleolitsku i litotašku zbirku te široku zbirku novčića. Čak organizuju naučne, informativne i edukativne izložbe kako bi inspirisali svoje posjetitelje da razmišljaju i izazivaju vlastite misli.

Također su zanimljive mnoge eksponate i artefakti koji se bave mnogim borbama za nezavisnost u zemlji, kao i povijesnom mađarskom i turskom oružju. Za glazbenike, Beethovenov glasovir, koji je kasnije pripadao Franju Lisztu, ovdje se može vidjeti.

To je mjesto koje vrijedi posjetiti za ljubitelje povijesti i intelektualce.


Adresa i web :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  1088 Budimpešta, Múzeum körút 14-16

[wp-svg-icons icon=”file” wrap=”i”]  http://hnm.hu


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od vaše lokacije do ovog muzeja pogledajte ovdje.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.