office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Istanbul Museum pass

Istanbul je grad koji obiluje atrakcijama i ulaz u većinu njih se naplaćuje, a posjeta je besplatna uglavnom samo za džamije. U zavisnosti od toga kakva su vam interesovanja i koliko imate vremena na raspolaganju, predlažemo da uzmete tzv. Istanbul museum pass.

Šta je Istanbul Museum pass i gdje se kupuje? Riječ je o plastificiranoj kartici i omogućuje vam ulaz u muzeje: Topkapi palata (uključujući Harem i crkvu Aja Irina), Hora muzej (sada džamija), Muzej turske i islamske umjetnosti, Arheološki muzej, Muzej mozaika, Muzej tvrđave Rumeli, Muzej Galata kule, Galata Mevlevihanesi muzej, Muzej istorije nauke i tehnologije u islamu…

Kako kupiti?

Kartica se može kupiti na ulazu u bilo koji od navedenih muzeja, mi vam preporučujemo da je kupite u Muzeju turske i islamske umjetnosti ili Muzeju mozaika, jer je tu najmanja gužva (oba se nalaze u blizini džamije Sultan Ahmet). Kartica važi 5 dana, počevši od trenutka ulaska u prvi muzej. Postoji i varijanta od 15 dana koja je dosta skuplja.

Važna obavijest : Na drugom mjestu ćete vidjeti ili pročitati drugu propusnicu za muzeje pod nazivom Müzekart+, koja daje pristup neograničenim posjetama više od 300 muzeja i arheoloških nalazišta u Turskoj, koja vrijedi godinu dana. Imajte na umu da je ova muzejska karta samo za turske državljane i strane stanovnike Turske koji imaju „ID broj“.

Mapu možete pogledati ovdje


Cijena : 2250 TL

Pogledajte odličnu ponudu hotela u Istanbulu:

[booking_product_helper shortname=”istanbulhoteli”]


  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Istanbulu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.