office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jaz

Udaljena je od Budve oko 2,5 kilometra u pravcu Kotora i Tivta. Njena ukupna površina je 22.500 m2. Plaža je šljunkovita, a u vodi pjeskovita. U njenom zaleđu su autokamp i parking, obrasli zelenilom, i više restorana i kafića.

Plaža Jaz je jedna od tri najduže plaže na crnogorskom primorju i svakako jedna od najljepših.

Lokalno stanovništvo preporučuje svojim gostima kupanje na lijevom kraju ove plaže, u prelijepom ambijentu gdje se rijeka uliva u more. Ovaj dio kupališta nije pod zakupom i sve što je potrebno da ponesete su peškir i dobra knjiga. Ako ste ljubitelj sitnog pijeska, ovaj dio Jaza će vas neodoljivo podsjetiti na atmosferu sa ulcinjske Velike plaže.

Može se opisati kao savršena za sve starosne dobi i uzraste.

Jaz važi za malo parče raja u bokokotorkskom zalivu, a kako i ne bi kada se uzme u obzir kakvo zelenilo ovdje dominira.

Jaz se sastoji iz dva dijela, od kojih je jedan dugačak 500m, a drugi, koji je nekada bio nudistička plaža, 300m.

U zaleđu plaže nalazi se Mrčevo polje, sa obje strane je zaštićena brdima Grbalj i Straža. Kroz nju protiče sezonska rijeka Drenovstica.

Najpopularniji turistički vodič LonelyPlanet je stavio Jaz u top 10 plaža Evrope.

Ova plaža je idealna za autokampere jer se u zaleđu njenog većeg dijela, koji je obrastao mediteranskom vegetacijom, nalazi autokamp kapaciteta 2.000 mjesta. Površina 22.500m2.

Pored toga što je lijepa na oko, plaža Jaz je popularna iz još jednog razloga – ovdje se svake godine održava Sea Dance festival, frakcija popularnog Exit-a. Festival je organizovan direktno na Jazu, sa obiljem svjetski poznatih muzičkih imena koja su došla da se oprobaju na stejdževima festivala.

Ako nemate automobil, postoji bus koji dovozi i odvozi turiste na Jaz i nazad.

Kada dođete na Jaz plažu sa lijeve strane se nalazi dio gdje su ležaljke i tu je malo skuplja varijanta jer se one plaćaju ( ležaljka + suncobran + stočić + dodatno ako želite nešto naručiti iz restorana), dok se sa desne strane sve što idete dalje, možete poneti svoje suncobrane, sendviče od kuće i niko vas neće opterećivati sa dodatnim finansijama. Sa te strane se nalazi i fast food sa uobičajenim ljetnjim cijenama, tako da je desna strana plaže jeftinija varijanta.

Pored Jaza se nalaze još: Ploče i Trsteno, kao i Malaya, omiljena plaža Budvana (prvenstveno za slikanje, a i za uživanje).


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do plaže Jaz, pogledajte na MAPI

You must be logged in to post a comment.