office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ostrvo Sveti Nikola – Plaža Hawaii

Sveti Nikola ili Školj (ita. scoglio – stijena), kako ga zovu mještani, je najveće crnogorsko ostrvo na Jadranu, i nezaobilazno je za sve turiste u Budvi.

Udaljeno od grada nešto manje od 1km, i do njega možete stići brodićima koji svakodnevno voze sa svih budvanskih plaža. Ukoliko ste pak blizu marine naći ćete i taxi brodić koji vozi do ostrva i nazad.

Ime je dobilo po istoimenoj crkvi koja se na njemu nalazi, a koja je posvećena Svetom Nikoli, zaštitniku pomoraca.

Sastoji se od tri pjeskovite plaže ukupne dužine 840m i obraslo je raznovrsnim mediteranskim rastinjem. Obale ostrva se strmo spuštaju u more, na kojima se nalazi nekoliko uvala koje su idealne za romantične posetioce. Ako ste u potrazi za privatnošću, možete pronaći uvale uz stenovitu obalu, koje su veoma uvučene.

Najlepše plaže na ostrvu su na njegovom južnom dijelu, koje su mnogim turistima zanimljive, do kojih se dolazi isključivo barkama, zbog visokih grebena sa te strane.

Inače, ostrvo Sveti Nikola povezuju i sa imenom Havaji, zbog restorana koji se dugo godina tu nalazio.

Za romantične parove ili one koji žele da se prepuste miru i veličanstvenom pogledu, sunčevim zracima i mirisu Jadranskog mora, tu je nekoliko uvala i zavučenih intimnijih plaža sa predivnim pogledom na zalazak sunca.

Ostrvo Sveti Nikola Školj jedno je od omiljenih kupališta za mješatane Budve i jedan od lokaliteta na koji su najviše ponosni.

Pristup ostrvu je besplatan.

Površina 2.700m2.

Video :

[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do ostrva ”Sveti Nikola”, pogledajte na MAPI

You must be logged in to post a comment.