office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ričardova glava

Jedan od najvećih razloga zbog čega je Budva postala turistička metropola Crne Gore jesu upravo njene prelepe peščane plaže. Budvanska rivijera prepoznatljiva je po predivnim lagunama, uvalama, rtovima i ostrvcima. Jedna od najposećenijih budvanskih plaža, Ričardova glava, nalazi se ispred samih zidina Starog grada, tako da u isto vreme možete uživati u moru i u divoti ovoga istorijskog spomenika.

Plaža Brijeg od Budve, u novije vrijeme poznatija kao Ričardova glava, do zidina Starog grada i ispred hotela “Avala” uz stazu ka plaži Mogren, prozvana je po glumcu Ričardu Vidmarku koji je u Budvi snimao film “Dugi brodovi” prije 50 godina.

Stariji mještani će vam reći da se plaža ne naziva ni po jednom Ričardu, već da joj je pravo ime Brijeg od Budve. Taj autentični naziv vremenom sve više izlazi iz upotrebe.

U ljetnjim mjesecima, u jutarnjim časovima i predveče je mirna oaza, a popodne je poznata kao omiljena plaža mladih, sa dnevnim žurkama u okolnim kafe barovima i na samoj plaži.

Posebnu čar plaža ima u periodu van turističke sezone, kada postaje jedno od rijetkih mjesta gdje na samoj pjeni od mora možete uživati u laganom ispijanju kafe sa pogledom na pučinu. Plaža je šljunkovita i duga oko 100 metara.

Ričardova glava je malo skuplja varijanta, jer su tu nalazi dosta skupljih kafića i restorana.


Kako doći od Vaše lokacije do plaže ”Ričardova glava”, pogledajte na MAPI

You must be logged in to post a comment.