office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Mogren

Plaže u Budvi su mnogobrojne, ali najbolje plaže u Budvi definitivno mogu da se svedu na nekolicinu od koje je Mogren plaža vjerovatno najpopularnija, a po mnogima i najljepša.

Mogren plaža se nalazi iza starog grada Budve (150 m) i sastoji od dve sitno-šljunkovite plaže (Mogren 1 i 2) duge 350m, koje su spojene tunelom i protežu se od rta Mogren do Vidikovca hotela Avala. Plaža je uvek puna turista, ima prelijep pogled za slikanje, i tu se nalaze brojne stene za strastvene skakače.

Doći do plaže možete preko uske staze koja počinje od Starog grada.

Na putu ka plaži imaćete predivnan pogled na Stari grad i ostrvo Svetog Nikole, spomenik djevojke-balerine. Sa jedne strane su naslagane stene, a sa druge – litica, o koje se razbijaju morski talasi.

Što se tiče ponuda na ovoj plaži, ako nemate dovoljno novca da plaćate ležaljke, nalazi se i otvoreni dio gde možete staviti vaše peškire. Fast food je takođe dostupan.

Plaža sama po sebi obiluje sadržajima, ali turistima i mještanima je omiljena jer na njoj mogu savršeno da se opuste i uživaju u okolnim ljepotama zaliva.

Izvanredan pijesak na kopnu i u vodi i osunčanost čine ove dvije plaže najatraktivnijim na crnogorskom primorju.

Plaža Mogren je od juna 2004. godine nosilac “Plave zastavice” koje je simbol i sigurnosti i čistoće kupališta.

Sa zadnje strane zaštićena je brdom ”Spa” koje je obraslo gustom borovom i hrastovom šumom.

Plaže su dobile ime po španskom moreplovcu Mogriniju koji se iskrcao na jednu od njih nakon brodoloma. Površina 4.500 m2.


  Kako doći od Vaše lokacije do plaže ”Mogren”, pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex