office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Lopar

Samo 12 kilometara od grada Raba nalazi se Lopar, poznat i kao “pješčani raj” zahvaljujući svojim brojnim prirodnim pješčanim plažama (koje su prilična rijetkost na Jadranu) i mnoštvu romantičnih, usamljenih uvala kao stvorenih za uživanje u odmoru. Mjesto Lopar nalazi se na kraju stjenovitog poluotoka.

Okružen skupinom manjih ostrva (Goli Otok, Grgur, Lukovac i Školjić), Lopar ima mnogo toga za ponuditi posjetiteljima. S tradicijom turizma od preko stotinu godina, Lopar je i dobitnik nagrade Plavo jedro za najbolje malo turističko mjesto na Kvarneru.

Lopar je rodno mjesto Svetog Marina, kamenoresca i utemeljitelja Republike San Marino.

Bogata gastronomska ponuda, raznovrsni turistički smještaj, bogato kulturno i historijsko nasljeđe, niz turističkih aktivnosti (sportskog i zabavnog karaktera) na jednom mjestu, pruža turistu sve što mu je potrebno za aktivan ali i opušten odmor na jednom mjestu. Lopar ima vrlo povoljna geografska i klimatska obilježja te ne tako hladne zime i ne tako vruća ljeta čime je idealno mjesto za odmor tijekom cijele godine.

Lopar je mali turistički gradić na Rabu poznat po brojnim pješćanim plažama, njih čak 22. Najveća i najpoznatija strong>plaža u Loparu je 1,5 km duga “Rajska plaža” uz koju je smještena većina hotela i apartmana, koja je uvrštena na CNN-ovu listu top 100 svjetskih plaža.

Osim rajske plaže preporučujemo i plažu “Sahara :

Ciganka, koje su ljeti nudističke.

U samom mjestu Lopar nalazi se crkva Sv.Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Lopar, a na obližnjem brežuljku u borovoj šumi smjestila se crkva Blažene Djevice Marije iz 14. vijeka. Lopar je poznat i po rapskim samostreličarima koji ljeti na brojnim manifestacijama privlače interes turista. Lopar je pogodan za odmor porodicama s djecom ponajviše radi pješčanih plaža s blagim nagibom.

Lokalno stanovništvo bavi se pretežno turizmom, te u manjoj mjeri poljoprivredom, ribarstvom i stočarstvom, ponajviše kako bi obogatili i oplemenili turističku ponudu mjesta.

Lopar je također poznat po prirodnom fenomenu – podvodnoj spilji “Medova buža”, postojbini sredozemne medvjedice.

Lopar obiluje ponudom za mlade željne avanture i rekreacije, pa se stoga mladi mogu pozabaviti uz odbojku na pjesku, tenis, stolni tenis, mali fudbal, košarku, ronjenje, surfanje ili isprobajte jetski, parasailing, akvagan, pedaline, paraglideing kanuu ili waterskiing.

  • Okupajte se na najpopularnijim otočnim plažama
  • Istražite arheološke lokalitete Punta Zidine i Podšilo
  • Proučite slojevite geološke krajolike pješačeći Geoparkom Lopar
  • Uživajte na Festivalu skulptura u pijesku na Rajskoj plaži u lipnju
  • Posjetite crkve sv. Ivana Krstitelja i Blažene Djevice Marije

You must be logged in to post a comment.