office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Muzej mačaka

Ideja da se osnuje muzej koji ce biti posvijećen mački, rodila se nakon donacije grofice Franćeske di Montreale Mantica koja se sastojala od znatne kolekcije slika koje su sakupljene tokom velikog vremenskog perioda.

Ovaj materijal, objedinjen u zbirkama Internacionalnog centra za usvajanje mačaka “Badoer” u Veneciji postao je naročito brojan i interesantan, a u posljednjih 10 godina je dodatno obogaćen donacijama vrijednih radova.

Važnost prikupljenog materijala, kao i znantan broj radova je razvio ideju da se osnuje muzej, gdje će ovo biti dostupno ne samo posjetiocima, kojih sigurno neće nedostajati, već i za javnost koja želi da prati njegov rad putem interneta.

Muzej se ne zaustavlja samo na mački, već je predložio da se kroz univerzalan interes za ovu životinju podigne svijest ljudi do većeg poštovanja prirode, životinja i prostora koje je sve više ugroženo od strane čovjeka.

Ko voli mačke, kako ne može da voli druge životinje i prirodu moguće je upućivati ljude na ljubav prema životinjama kroz veću spoznaju i svijest, koje je prvi korak do poštovanja.

Kotorski Muzej mačaka se usredotočuje na umjetnička djela sa središnjom temom mačke te ljubavi i naklonosti koju mačke izazivaju u ljudima. Karta za muzej je vrlo povoljna.

Ako ste ljubitelj mačaka, svakako je vrijedno posjetiti muzej i staviti ga na popis stvari koje želite vidjeti u Kotoru.


Adresa i radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Trg Gospa od Anđela, Stari Grad, Kotor

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +382 68 628 582


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do Pomorskog muzeja, pogledajte ovdje

You must be logged in to post a comment.