office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Nikolina

Južno od luke, na nekih 700 m od centra Baške Vode, nalazi se gradska plaža Nikolina . Plaža Nikolina glavna je plaža u Baškoj Vodi koja nosi ime po zaštitniku mjesta sv. Nikoli Putniku čiji se kip nalazi na mulu koji plažu dijeli od luke. Kao izrazito vrijedni turistički motiv prepoznata je još početkom 20. vijeka.

Ova plaža najpoznatija je i najveća plaža na području Baške Vode. Bogatstvo aktivnosti i sadržaja na plaži čini ju pogodnom za sve dobne uzraste i sve vrste gostiju. Bilo da ljetujete s porodicom ili prijateljima, da želite provesti romantičan ili aktivan i zabavan odmor, plaža Nikolina pravi je izbor za Vas.

Njezino sistemsko uređivanje započeto je sadnjom borova od strane Društva za uljepšavanje mjesta, osnovanoga 1933. godine. Od 2006. godine plaža Nikolina nositeljica je Plave zastave, vrijedne međunarodne ekološke oznake kvalitete, a 2008. godine plaža je dobila najvrjedniju nacionalnu turističku nagradu Plavi cvijet, kao najuređenija plaža na hrvatskom Jadranu.

2015. godine plaža je u izboru Daily Maila svrstana među 10 najprivlačnijih plaža na Mediteranu.

Izležavajte se na udobnim ležaljkama, u hladovini suncobrana koje možete iznajmiti na plaži, ili se ipak opustite u prirodnom hladu borove šume, dok vaši najmlađi uživaju na pedalinama i razigranoj igri u plićaku. Plažu čuvaju spasioci, zato se možete slobodno opustiti i uživati u ugodnom suncu i čistom moru.

Ukoliko više volite aktivan odmor oduševiti će Vas teren za odbojku na pijesku u blizini plaže. Jedan od najpopularnijih lokalnih sportova u plićaku je picigin, a sitni šljunak na plaži Nikolina idealan je baš za to.

Centar Baške Vode, gdje se nalaze daljnje mogućnosti za kupovinu i prehranu, udaljen je na samo nekoliko koraka.

Kako bi se ohladili i prezalogajili tijekom boravka na plaži Nikolina u neposrednoj blizini nalaze se kafići, beach barovi i restorani. Ljubitelji slatkog oduševiti će se slastičarnicom u blizini i sladoledom koji se može pronaći na svakom koraku.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.