office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaža Pantan

Plaža Pantan se smjestila na ušću rijeke Pantan u blizini povijesnog i turističkog grada Trogira.

Ova plaža posebna je po tome što je okružuje boćata voda. Naime, Pantan je močvarna voda koja vodenim tokom Rika dolazi do mora. Baš na tom dijelu se i nalazi plaža Pantana.

Plaža je duga pola kilometra, pješčano šljunčana je te je zbog toga jako pogodna za porodice s djecom. Na njenoj istočnoj strani nalazi se predivna borova šuma koja vam u vrućim ljetnim danima nudi hladovinu u kojoj možete uživati.

Na plaži se nalazi nekoliko barova gdje možete uživati u raznoj ponudi pića, sladoleda i hrane. Od dodatnih sadržaja na plaži Pantan se nalaze vanjski tuševi i postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Ljubitelji sporta mogu se opustiti uz odbojku na pijesku, picigin, badminton te brojne druge aktivnosti.

Do plaže iz Trogira možete doći autobusom broj 37 za nekoliko minuta.

Ruševine koje ćete vidjeti su stare kule, još iz doba kada su na toku Rike bile izgrađene mlinice. Danas je ova plaža u prirodnom okruženju, sačinjena je od šljunka i lijepo je mjesto za provesti dan pod suncem.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.