office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaže u borovoj šumi

Od Male plaže prema istoku, u dužini od dva kilometra pruža se Borova šuma, prekrasno šetalište u urbanim njedrima grada.

Plaža je okružena sa svih strana borovima i odlikuje ga mala veličina i ugodna atmosfera. Morska voda u blizini stena ima visoku transparentnost, tako da je odlična za ronjenje.

Osim što je oplemenila čitav ovaj prostor, Borova šuma ima izvanrednu zdrastveno-rekreativnu i estetsko-dekorativnu funkciju. Na tom prelijepom području nalazi se znamenita „Ženska plaža“ sa svojim sumpornim izvorima, koji su pravi eliksir za nerotkinje.

Ljekari iz cijele ex-YU su preporučivali djeci koja su imala problema sa astmom da izjutra šetaju Borovom šumom i da grlo ispiraju morskom vodom. Zato je tu u osvit zore ljeti pravi korzo.

Otvoreno je i nekoliko prijatnih lokala u kojima se može popiti piće, ali i objedovati. Boravak u ovakvoj sredini je jedan od efikasnih načina rješavanja nagomilanog stresa, te podsticanja i razvijanja svijesti o potrebi zaštite i očuvanja ovih prostora.Siguran znak toga su vjeverice, koje se često mogu vidjeti kako se igraju po borovima.

Miris mora i borova učiniće vaš ugođaj jedinstvenim.


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do plaža u borovoj šumi, pogledajte na mapi.

You must be logged in to post a comment.