office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Selca

Selca su općinski centar koji uključuje i mjesta Povlja, Sumartin i Novo Selo.

– Selca su smještena u unutrašnjosti ostrva Brača i prvi se put spominju kao pastirsko naselje. Kamen je imao veliku ulogu u razvoju mjesta, kamenih kuća i ulica, crkava i dvoraca.

Selca danas nude raznolik smještaj, kao i gastronomsku ponudu domaćih specijaliteta po kojoj su poznata. Selca nude miran odmor u prirodi i uživanje u suncu na obližnjim plažama.

Selca su mjesto s najviše spomenika po glavi stanovnika, a razasuti su po cijelom mjestu. Odavno su bila poznata po vještini obrade kamena, o čemu svjedoče crkva iz doba neoromanike, fasade privatnih kuća, glavni trg te mnoge kamenom obložene ulice.

Trgom dominira crkva Krista Kralja, visine 45m, koja s pravom nosi naziv “Bračka katedrala”.U crkvi se između ostalog nalazi kip Srca Isusova, najpoznatijeg hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Kip je poseban simbol mira izliven od streljiva, odnosno čahura preostalih nakon borbi u II. svjetskom ratu.

Potaknuti brzim razvojem turizma, mnogi poduzetni stanovnici Selaca spustili su se na obalu gdje su izgradili potpuno novo naselje nazvano Puntinak.

Puntinak je prelijepa uvala koja će vas oduševiti prekrasnom obalom, plavom bojom čistog mora i mirisima borova.

Udoban smještaj potražite u brojnim apartmanima, sobama, te kućama za odmor.

You must be logged in to post a comment.