office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Šta raditi kada vam turističko putovanje pokvari kiša?

Isplanirali ste dugo priželjkivano putovanje u Istanbul (ovo je samo primjer)? Jedva ste čekali uživati u vožnji biciklom na Prinčevskim ostrvima ili ispijati kafu u Pierre Loti kafeu sa predivnim pogledom, šetati Miniaturkom ili zaviriti u Francusku ulicu,a kakav je tek pogled sa terase Taht.

Međutim, zaboravili ste na jedan mali detalj, a to je vremenska prognoza i kiša koja u ovo jesenje doba zna često da pada. Onda vam nista drugo ne preostaje nego da promijenite plan. Za vas smo pripremili nekoliko ideja koje možete upotrijebiti dok se vrijeme ne popravi. Uživajte u svakom trenutku, kao da je vani sunce.

Istražujte

Kišobran u ruke i pravac u istraživanje. Neće vas valjda kiša spriječiti da obiđete mjesto u koje ste jedva čekali da dođete. Pogledajte spisak koji ste pripremili šta od atrakcija želite posjetiti. Ako ne znate, tu je Kofer koji je dataljno opisao svaku atrakciju Istanbula. Pronađite šta možete posjetiti u zatvorenom prostoru, opcija je mnogo…

Na vama je samo da odaberete gdje želite ići prvo.

Opustite se

Iskoristite pogodnosti smještaja

Ukoliko spadate među sretnike koji  mogu priuštiti smještaj u hotelu, raspitajte se za sve dodatne sadržaje. Od bazena do teretane, kišno je vrijeme idealno da se malo relaksirate i opustite unutar hotelskog kompleksa.

Iskoristite vrijeme za shopping

Svako putovanje jednostavno ne može proći bez kupovine barem jednog suvenira, bilo kao uspomenu na mjesto u kojem ste bili ili kao poklon najbližima. Upravo zato ovo vrijeme bi bilo spajanje „ugodnog s korisnim”.

Odlazak u najbolje restorane 

Ako niste skloni posjetu muzejima, lokalni restorani, kafići, slastičarnice su sigurna opcija koja vas može spasiti od ružnog vremena.

Fotografišite

Kiša i sve te kapljice su predivna inspiracija za stvaranja fotografija. Ovo je zanimljiva stvar, naravno ukoliko to volite. Ne morate koristiti samo taj kišni efekt za fotografije. Možete slikati nešto vama zanimljivo, poslagati neke predmete, urediti nešto… Uzmite kameru i poigrajte se predmetima i efektima koje imate.

Čitajte

Ako već ne želite lutati ulicama po kiši onda  je ovo trenutak da se sjetite koliko ste puta željeli pročitati neku knjigu, ali uz sve svakodnevne obaveze nikako da je uzmete u ruke i izgubite se među koricama. Zato je ovo idealno vrijeme da se udobno izvalite i uživate u čitanju. Kada se udubite u štivo, nećete ni primijetiti kako vrijeme brzo prolazi. Ako niste ljubitelj knjiga, prelistajte omiljeni časopis ili rješavajte križaljke uz dugu jutarnju kafu.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.