office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vojni muzej Žižkov

Vojni muzej predstavlja savršeno mjesto za sve ljubitelje historije i oružja. Čak i oni koji nisu zainteresovani za periode dva velika svjetska rata neće ostati ravnodušni pred prizorima iz koncentracionih logora. Muzej je podujeljen u nekoliko sekcija koje govore o različitim temama: holokaustu, nacističkom teroru, vojnicima koji se u naletima suprotstavljaju jedni drugima i brojnim drugim temama.

Vojni muzej Žižkov se nalazi u podnožju brda Vitkov. Na vrhu istog brda se nalazi nacionalni spomenik podignut u čast grobnice Neznanom junaku. Vojni muzej je podijeljen u tri sekcije: prva obuhvata period Prvog svetskog rata (1914 – 1918), druga je posvijećena period između dva rata a treća sekcija govori o Drugom svjetskom ratu.

U ovom velelepnom zdanju izloženo je brojno oružje, uniforme, lične stvari vojnika, odjeća zarobljenika i brojni dugi predmeti koji svjedoče o sukobima na evropskom tlu. Pojedini prikazi su toliko realistični da posjetioci zadrhte pred užasima i razaranjem koje su ratovi u stanju da izazovu.
Muzej se nalazi na jedinstvenoj lokaciji, ispod kolosalnog nacionalnog spomenika.

Cijena karata za vojni muzej Žižkov u Pragu
Ulaz je BESPLATAN.

Radno vrijeme vojnog muzeja Žižkov u Pragu
Od utorka do nedelje radno vreme je: 10:00-18:00h.
Zatvoreno: ponedeljkom.
Posetiocima savetujemo da provere radno vreme na zvaničnom sajtu Vojnog muzeja Žižkov u Pragu.

Interesane činjenice
Za vrijeme Drugog svetskog rata Čehoslovačku je okupirala nacistička Njemačka. Tih godina skoro cijela kolekcija muzeja je bila opljačkana i preneta u Njemačku. Ipak po završetku rata većina predmeta je vraćena muzeju.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.