office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Javorov Do

Izletište Javorov Do je udaljeno 25km od Sarajeva, a od ski centra Bjelašnica svega 2.5km, na nadmorskoj visini od 1250 do 1350m.

Bijeg iz svakodnevnog života u svijet izvorne prirodne ljepote i izvanrednih iskustava: planina, jezera, čist zrak i duh Javorovog Dola. Izletište Javorov Do unutar prirodnih i pejsažnih vrijednosti Bjelašnice, locirano je na nadmorskoj visini od 1250 do 1350m i pruža mnoštvo mogućnosti za obavljanje različitih planinarskih i sportskih aktivnosti: odmor, rekreacija, šetnja označenim planinskim stazama, obilazak pećine, planinarenje, boćanje, Motorik Park, Zipline vožnje, tubing, teambuilding igre, itd.

U srcu Javorovog Dola izgrađen je Kameni Amfiteatar. Smješten u prirodno oblikovanoj vrtači s ciljem očuvanja i poboljšanja kulturnog naslijeđa i tradicije, pruža nebrojene mogućnosti za kulturne manifestacije, pozorišne predstave, književne i muzičke promocije, kocerte, eko predavanja, te druge prezentacije i časove u prirodnom okruženju na olimpijskoj planini.

Javorov Do je izgradio nadstrešnice i stolove sa ognjištima kako bi pružio nezaboravno iskustvo u prirodi. Uživanje u svježem planinskom zraku, roštiljanje, odmor i zabava uz veliki sadržaj sportskih aktivnosti.

Planinarsko sportsko skijaško društvo Javorov Do je svojim posjetiteljima omogućilo ukusne zalogaje domaće kuhinje.

Planinarsko sportsko skijaško društvo Javorov Do je izgradilo četiri ZipLine-a a najveći je 470 metara adrenalin vožnje.

Javorov Do je izgradio prvi Motorik Park u Bosni i Hercegovini. Motorik Park je individualno dizajnirana i napravljena zona za vježbanje u prirodi. Sprave Motorik Parka omogućuju da igranjem trenirate vještine i koordinaciju tijela.


[wp-svg-icons icon=”location-2″ wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Sarajevu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''