office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Pozdrav suncu

Novi simbol Zadra nalazi se u zadarskoj luci na zapadnoj tački zadarskog poluostrva. Pozdrav suncu gleda na Zadarski kanal, ostrva i nadaleko poznati zalazak sunca. Ovim zahvatom i instalacijom Zadar je dobio novu turističku atrakciju. Pozdrav suncu nalazi se odmah pored Morskih orgulja i djelo je istog arhitekta.

Moderna instalacija Pozdrav suncu sastavljena od 300 višeslojnih staklenih ploča u obliku kruga promjera 22 metra. Kroz dan prikuplja energiju sunca i pretvara je u električnu energiju, koja se u instalaciji i oko nje potom koristi tijekom noći.

Pozdrav suncu u neposrednoj je blizini Morskih orgulja, druge moderne intervencije na zadarskoj rivi, a obje su Zadar dovele na naslovne stranice svih svjetskih medija.

Pozdrav Suncu je drugi tip objekta koji ujedinjuje čovjeka i prirodu. Razni svjetlosni efekti ispod staklenog poda pale se nakon zalaska Sunca i definitivno su jedinstveno iskustvo za laganu šetnju noću. Teško je reći da je itko ostao ravnodušan nakon posjete ovim predivnim znamenitostima.

Ove su instalacije praznik za sva vaša osjetila. Ovdje bi trebali doći predvečer kako bi svjedočili jednom od najljepših zalazaka sunca na svijetu.

Zvuk koji proizvode morske orgulje se prenosi na svjetlosnu konstrukciju utječući na boje i dinamiku slike na staklu te tako u večernjim satima nastaje igra zvuka i svjetla.

Kao što je već ranije rečeno, Zadar je grad koji će zadiviti vaša čula, zato uživajte u ovom performansu i slušajte Morske orgulje dok gledate svjetla Pozdrav suncu i doživjet će te nezaboravno iskustvo.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.