office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Muzej čokolade

“Chocolate Museum Vienna“ je nova i najveća atrakcija čoklade u Beču (na Prateru) i u regionu koja na 2.000 metara kvadratnih predstavlja interaktivni kakao i čokoladni svijet, ovdje možete degustirati čokoladu iz cijelog svijeta.

Cilj muzeja je da se predstavi uska povezanost između historije grada Beča i vjekovnog razvoja čokolade. Aktuelna postavka eksponata u prvom dijelu muzeja govori sve o istoriji Maja, Asteka i drugih naroda koji su imali veliku ulogu u razvoju kakaa. U bogatoj postavci se može vidjeti i kako je kakao zrno došlo u Evropu i ko je bio zadužen za njegov dalji razvoj odnosno kakvu je ulogu imala Habzburška monarhija u čokoladnom svijetu.

U sljedećoj prostoriji muzeja nalazi se velika tropska džungla koja odaje utisak prave plantaže na kojoj farmeri uzgajaju kakao. Specijalnom izgledu muzeja doprinose i mnogobrojne čokoladne figure iz oblasti kulture i istorije. Pojedine umjetničke skulpture teške su i 350 kg.

Zanimljivo je da je ovo jedini muzej u Austriji sa potpuno novom digitalnom i personalizovanom tehnologijom.

Svi posjetioci na ulazu u muzej dobijaju narukvice preko kojih mogu da se registruju. Igranjem i korišćenjem instalacija posjetioci na zabavan i edukativan način saznaju sve o kakau i čokoladi, te skupljaju poene preko kojih dobijaju određeni poklon i još mnogo interesantnih zanimljivosti.


Ulaznice i radno vrijeme

OpisCijena
Odrasli15,00 €
Djeca do 4. godineBesplatno
Djeca od 5-14 godina8,00 €
Radno vrijeme :
Utorak - Nedjelja12.00 - 17.00

Adresa i kontakt

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Riesenradplatz 6 at Prater 1020 Vienna Austria

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +43 660 8576848


Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Beču, možete pogledati ovdje

You must be logged in to post a comment.