office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Napravite američke palačinke za doručak

Palačinci su omiljena poslastica mnogih, zbog svog ukusa, ali i brze pripreme. Međutim, iako su klasični palačinci najčešći izbor, svakodnevicu osvježite uvodeći američke palačinke na svoj meni, i to za doručak.

Američke palačinke su jelo koje se lako priprema, a njihov sastav uvijek možete promijeniti i prilagoditi vlastitim željama. Ova ukusna slastica sigurno će ispuniti vaša očekivanja te ćete poželjeti praviti i konzumirati češće.

U nastavku donosimo vam recept i postupak pripreme američkih palačinaka.

Potrebni sastojci:

135 g brašna

1 kašika praška za pecivo

1/2 kašika soli

2 šećera šećera

130 ml mlijeka

1 jaje

2 kašike istopljenog maslaca

Postupak pripreme:

Izmiješati brašno s praškom za pecivo, potom dodajte sol i šećer. Nakon čega ćete dodati jaje, maslac i mlijeko te miješati dok ne dobijete smjesu koja bi trebala biti gušća od one za obične palačinke.

Nakon što napravite smjesu u tavu dodajte malo ulja i ostavite da se zagrije. Na zagrijanu tavu stavite tri manja palačinka iste veličine vaditi. Ostavite palačinke jednu do dvije minute, a onda ih okrenite da se ispeku i sa druge strane. Ponovite postupak sve dok vam se ne potroši smjesa.

Dobijene palačinke redate u tri ili više nivoa, a između redova mažite filom po želi. Vaši američki palačinci su spremni za kušanje.

You must be logged in to post a comment.