office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, osnovan 1961. godine, sadrži pomorski, kulturno-povijesni, etnografski i arheološki odjel, a sjedište Muzeja je historicističko zdanje, bivša Guvernerova palača koja je zaštićeni spomenik kulture.

Sjedište je Muzeja historicističko zdanje, bivša Guvernerova palača koja je zaštićeni spomenik kulture. Guvernerove palače izgrađena je 1896. prema projektu jednog od vodećih mađarskih arhitekata Alajosa Hauszmanna, a u vrijeme kad je Rijeka bila pod mađarskom upravom.

U palači je danas smješten Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, osnovan 1961. godine koji sadrži pomorski, kulturno-povijesni, etnografski i arheološki odjel. Od izvorne opreme Guvernerove palače sačuvan je i prezentiran dio građe u salonima na prvom katu, uključujući namještaj i predmete umjetničkog obrta. Stalni postav muzeja na interaktivan i suvremen način svjedoči o dugoj, bogatoj i burnoj povijesti i kulturi življenja na području današnje Primorsko-goranske županije od prapovijesti do danas.

U sastavu Muzeja je i Memorijalni centar Lipa pamti posvećen stradanju mještana sela Lipe 1944. godine. Pored memorijalne baštine, Memorijalni centar interpretira čitavu kulturno-povijesnu i etnografsku baštinu Liburnijskog krasa (Rupa, Pasjak, Šapjane i Brce) od prapovijesti pa do danas.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka otvorio je Didaktičku info točku, u sklopu projekta Claustra +, koja je dijelom prilagođena i za slijepe i slabovidne osobe.


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Ponedjeljak: 9,00 – 16,00 h

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Utorak-subota: 09,00 – 20,00 h

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Nedjelja: 9,00 – 13,00 h

[wp-svg-icons icon=”lock” wrap=”i”]  Blagdanom i državnim praznikom zatvoreno.


Adresa :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Trg Riccarda Zanelle 1,

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.