office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Punta Rata

Jedna od najljepših šljunčanih plaža svijeta nalazi se na zaštićenom području, rtu prekrivenom borovom šumom, a more je uvijek kristalno čisto.

U julu 2004. godine, američki časopis Forbes uvrstio je ovu plažu među 10 najljepših plaža svijeta. Između najpoznatijih, poput Copacabane, St. Tropeza, Coste del Sol, te egzotičnih plaža u Balizeu, Antigui i Maldivima, našao se opravdano i djelić hrvatske ljepote.

Američki portal The Huffington Post  2014. godine proglasio je Brela destinacijom iz snova i razlogom da, što je prije moguće, „uskočite“ u avion za Hrvatsku.

Prema belgijskom portalu European Best Destinations – jedna od najljepših plaža u 2015. godini.

Dobitnica je i brojnih nagrada u Hrvatskoj.

Na plaži možete iznajmiti razne sportske rekvizite ukoliko se želite okušati u nekom sportu kao sto je odbojka na pijesku, tenis, mali nogomet, parasailing, vožnja na banani i tubama i brojnim drugim aktivnostima.

Tijekom velikih vrućina osvježenje možete pronaći u velikom broju kafića i restorana s izvanrednom ponudom. Iznajmite ležaljku i uživajte u suncu i moru a ukoliko se poželite skloniti s vrućine potražite hladovinu u predivnoj borovoj šumi koja se nalazi u pozadini plaže.

Na zapadnoj strani plaže nalazi se Kamen Brela – simbol Brela, najčešći motiv s razglednica Brela i Hrvatske. Stijena je obrasla borovima koji se ponosno uzdižu pokazujući svoju ljepotu, ali i snagu, moć i prkos da rastu iz samog kamena.

Na samoj plaži možete iznajmiti sportske rekvizite, a najčešće se tu odigravaju odbojka na pijesku, tenis, mali nogomet, parasailing, vožnja na banani te neki drugi manje zastupljeni sportski događaji.

Tijekom velikih vrućina osvježenje možete pronaći u velikom broju kafića i restorana s izvanrednom ponudom. Za cjelodnevni mir i uživanje pod jakim suncem najbolje bi bilo da iznajmite ležaljku i uživate. Ako ne želite ostati pod suncobranom, u samo par koraka dođite u hladovinu obližnje borove šume.

Ako ste se odlučili doći u maleno mjesto Brela, malo sjevernije od Makarske, onda svakako dođite na ovu plažu pa da iz prve ruke vidite o kakvoj plaži pišemo.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.