office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Šilo

Šilo je malo mjesto na sjeveroistočnoj strani ostrva Krka, nasuprot kopnu i Crikvenici do koje se može doći za samo 20-tak minuta taxi gliserom ( 26 km od Krčkog mosta ).

Šilo je idilično mjesto puno mirnije nego grad Krk ili Malinska te je idealano za porodice s djecom, posebno zbog pješčanih i šljunčanih plaža u blizini.

U Šilu ćete naći restorane s domaćom i internacionalnom hranom, kafiće i slastičarne.

Nekada ribarsko mjesto, ribolov je uvijek prisutan u Šilu i sportski ribolov je popularna aktivnost. Za aktivni odmor, Šilo ima terene za odbojku na pijesku, tenis terene i boćališta. U blizini Šila je uvala Soline, popularna zbog ljekovitog blata.

Šilo je meta ronioca radi grčkog teretnog broda “Peltastis”koji je potonuo u blizini Šila tokom noćne oluje 1968. “Peltastis” olupina leži na pijesku u dubini od samo 20-30 metara, dok je brodski jarbol na dubini od samo 10 metara. “Pelatis” (1600 BRT) je oko 60 metara dug.

U Šilu nema hotela, smještaj je moguće pronaći u sobama i apartmanima obiteljskih kuća te u autokampu.

Uz uređene (šljunčane i dijelom betonirane) mjesne plaže, nalaze se brojni rekreativni sadržaji. Na pješćanoj plaži Pećine, koja je pogodna za djecu, viori se Plava zastava.

Na liniji nekadašnjeg trajekta, danas voze gliseri i manji brodovi.

Plaže

Plaža Konjska

Plaža Konjska jedna je od najpopularnijih na ostrvu Krku, krasi je kristalno čisto more i bijeli šljunak. Boravak na plaži je olakšan ponudom vanjskih tuševa, kabina za presvlačenje i wc-om.
Ukoliko vam je šljunak neudoban možete iznajmiti ležaljke, a za zaštitu od sunca tu su suncobrani. Na dječju radost na plaži se nalazi dječje igralište, pa je ova plaža omiljeno mjesto i roditeljima. Ako ste željni morskih radosti, na plaži postoji najam jet-skia, pedalina te tuba i banana, koje će vam sigurno uljepšati dan.
Kada poželite popiti kakav hladni napitak tu je beach bar, a ako se želite rashladiti nečim slatkim možete kupiti i sladoled. Na plaži nema usluga hrane, stoga ponesite dovoljno hrane sa sobom.
Pristup plaži je jednostavan, lako se stiže automobilom kojeg možete parkirati na parkingu odmah poviše plaže.

Plaža Murvenica

Plaža Murvenica se nalazi u mjestu Šilo na ostrvu Krku, te je omiljena destinacija za ljude koji ne vole gužvu na plažama.

Plaža je kamenita, okružena stijenama te se preporuča ponijeti podlogu za ručnik kako bi se što udobnije osjećali na plaži. Ova plaža se slobodno može nazvati plažom za avanturiste, osim što je sami pristup otežan, na plaži nema dodatnih usluga, stoga posjetitelji plaže nose hranu i piće sa sobom.

Parking se nalazi svega 10m od plaže, a put se sastoji od kamenja i zemlje, stoga ukoliko planirate ići pješice ponesite adekvatnu obuću.  Plaža je omiljeno mjesto za romantične parove i za avanturiste.

Plaža Pećine

Plaža Pećine se nalazi na sjeveroistočnom dijelu ostrva Krka, u mjestu Šilo. Pješčana plaža Pećine nalazi se u centru mjesta Šila. Iza plaže nalazi se šetalište koja vodi prema luci u Šilu.

Ova pješčana plaža odlikuje kristalno čistim morem , kroz koje doslovno možete vidjeti kamenito morsko dno. Plaža je zbog svoje čistoće nagrađena Plavom Zastavom koju ponosno ističe.

Pristup ovoj plaži je relativno jednostavan , osim automobilom možete doći i pješice. Dodatne usluge poput sladoleda i restorana možete koristiti kada ogladnite, a tu je i najam ležaljki i suncobrana da se osjećate što ugodnije.

Plaža Tiha

Ova šljunčana plaža nalazi se u mjestu Šilo, kraj istoimenog kampa na ostrvu Krku.

Prava je oaza za zaljubljenike u prirodu, kampiranje i more. Plaža je pristupačna, a do nje možete doći pješice, biciklom ili automobilom kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu udaljenom svega 100m.

Na radost djece a i roditelja, na plaži postoji dječje igralište. Ne morate se više brinuti koliko hrane ćete ponijeti ili gdje ćete presvući dijete, jer ova plaža ima restoran i kabine za presvlačenje.

U sezoni plaža broji visoku popunjenost, pa ljubiteljima mira i tišine ovo neće biti prvi izbor. Na radost mnogih kupaća, na plaži postoji i prirodan hlad gdje se možete skloniti sa svojom djecom.

Plaža Meline

Uvala Meline se nalazi u Čižićima na ostrvu Krku, a posebno je poznata po idealnim uvjetima za kupanje, toplija je od ostatka naselja i morskih struja gotovo da nema.

Od ranog proljeća do kasne jeseni ova plaža broji posjetitelje, jedan od glavnih razloga je ljekovito blato.

Mazanje crnim blatom ima veliki značaj kod ublažavanja i uklanjanja reumatskih bolesti, a koža od njega postaje ljepša i blistavija, pa je ova plaža na listi želja mnogih ljudi. Osim primarnog ljekovitog mulja, zbog izuzetno plitkog mora ova uvala je omiljeno mjesto porodice s djecom.

Čak i ako prohodate stotinjak metara voda će vam uvijek biti oko koljena, stoga ovu plažu vole i neplivači. Plaža nudi i dodatne sadržaje poput odbojke na pijesku, najam pedalina, ležaljki ili suncobrana, a tu je i vanjski tuš pa možete isprati sa sebe sav mulj.

Zbog plićine, temperatura mora je 2-3 stupnja veća nego na drugim lokacijama na ostrvu.

Plaža je prosječno popunjena, a parking se nalazi samo 50m od plaže. Priuštite sebi nešto novo i drugačije, te posjetite ovu plažu.

You must be logged in to post a comment.