office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Svjetleći divovi

Pulske dizalica brodogradilišta, smještene u samoj luci, postaju sve više prepoznatljivi simbol Pule. Projekt „Svjetleći divovi” naziv je projekta kojim su prvi puta u svijetu osvijetljene dizalice brodogradilišta koje radi. “Svjetleći divovi” mogu biti osvijetljeni s 16 hiljada kombinacija različitih boja.

Velike dizalice u središtu grada, nadomak pulske Arene i pri kraju rive, svake večeri kada padne mrak zablistaju u hiljadu boja. “Svjetleći divovi” smješteni na malom ostrvu ”Uljanik” u pulskom zaljevu, prava su atrakcija i nova prepoznatljiva vizura Pule koju je kreirao svjetski poznati dizajner rasvjete Dean Skira.

Dizalice navečer mijenjaju boje, a zahvaljujući sofisticiranom sistemu mogu promijeniti čak šesnaest hiljada različitih kombinacija.

Pod uslovom da nije u pitanju neki kvar, pale se na svaki puni sat i kreće show. Najbolja pozicija za fotkanje je iz ACI marine na pulskoj rivi.

Boje Svjetlećih divova posebno su programirane za neke prigodne situacije i blagdane, za vrijeme Svjetskog prvenstva u fudbalu ponosno su zablistali “obučeni u kockice”, u zeleno su bili obojani u povodu Dana sv. Patrika, prigodno su osvijetljeni i za Dan grada Pule.

U prekrasnom svjetlosnom spektaklu Puljani i njihovi gosti mogu uživati svaku večer od kada padne mrak do 22 sata a po ljeti do ponoći.

You must be logged in to post a comment.