office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Verudela Art Park

Grad Pula, Arena Hospitality Group i Turistička zajednica Grada Pule, u cilju oplemenjivanja i obogaćivanja turističke ponude grada Pule trajnim vrijednostima iz domene savremene likovne umjetnosti, u suradnji sa više partnera i osam umjetnika, realizirali su uređenje interdisciplinarnog i interaktivnog prostora Verudela Art Parka.

Prostor novog parka nalazi se na Verudeli, lociran između parkirališta i plaže Ambrela. Podloge za postav ambijentalnih instalacija izradili su arhitekti URBIS-a iz Pule, Leonid Zuban i Dino Krizmanić i time definirali 7 “OTOKA” koji kao skulpturalne instalacije podcrtavaju ideju mobilnosti i PUTOVANJA, odnosno OBLAKA kao sinonima i simbola savremenog turizma. Realizacijom parka na površini od 5.500 metara četvornih Pula i Istra dobili su novu atrakciju zanimljivu svim uzrastima za igru, šetnju, odmor te, ljubiteljima umjetnosti za uživanje u raznolikosti skulptura.

Sedam skulptura, svaku na svojoj poziciji, povezuju mekane kontinuirane prostorne linije od cor-ten čelika. Na cor-tenu ispisani su okeani i mora kao simbol lokacije ali i teme parka „putovanja“.

Gledano s parkirališta, moći ćete tako vidjeti ulaznu kamenu skulpturu, vezanu uz glazbu, putovanje i oblak. Šetnju nastavite razgledavajući oblak koji je ujedno i mozak, zatim futurističku skulpturu u metalu koja lebdi, s retro krilom i rotacijom koji su u funkciji.

Zaustavite se kako biste vidjeli oblake koji se kotrljaju Učkom, kumuluse izrađene od kortena, čelika i efektom hrđe, zatim velika vrata od istarskog kamena  te skulpturu ribe (ili kostura broda) koja ima svjetlosne efekte.

Uživajte u šetnji kroz raznolike skulpture, a za potpun doživljaj dođite u sumrak i uživajte u svjetlosnim efektima.

You must be logged in to post a comment.