office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Zubovići

Zubovići – središte Barbata

Na sjeveroistoku ostrva nalaze se naselja Vidalići, Kustići, Zubovići i Metajna koja se zajedničkim imenom nazivaju Barbatima. Živopisnom cestom kroz krajolik prošaran suhozidima dolazi se do Zubovića koji su središte Barbata, a nalaze se između Kustića i Metajne.

Mjesto je smješteno na maloj uzvisini, a panoramom dominira Župna crkva Bezgrešnog začeća izgrađena 1854. godine.

Manjak vegetacije i obilje kamena i ovdje kao i na velikom dijelu otoka daju pečat pejzažu, a posebno lijep pogled pruža se na Paški zaljev.

U samom mjestu proteže se prekrasna šljunkovita plaža Veli Žal, a do druge poznate i pomalo skrivene “robinzonske” plaže u zaseoku Dražica dolazi se vijugavom i uskom stazicom – udaljena je 200-tinjak metara.

Dućan, pekarnica te nekoliko restorana i kafića na raspolaganju su gostima mjesta.

Točno s druge strane Paškog zaljeva je poznata plaža i kamp Sveti Duh.

Sa dugogodišnjom tradicijom bavljenja turizmom, Zubovići će vam omogućiti miran smještaj u apartmanima smještenim neposredno uz more, a ljubitelji gastro užitaka, došli su na pravo mjesto.

Do Barbata se može doći iz smjera Novalje i iz smjera trajektne luke Žigljen za desetak minuta vožnje. Cesta koja vodi prema Barbatima vrlo je živopisna, okružena tipičnim paškim krajobrazom škrte vegetacije i mnogobrojnim suhozidima u spoju sa plavetnilom neba i mora.

Zainteresiranost posjetitelja za uživanje u ljepotama ovdašnjeg krajolika zamijenila je tradiciju rada u poljoprivredi i ribarstvu sa pružanjem usluge smještaja u apartmanima i kućama za odmor.

You must be logged in to post a comment.