office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vidalići

Vidalići – naselje nasuprot plaže Zrće

Na sjeveroistočnom dijelu ostrva Paga nalaze se naselja Vidalići, Kustići, Zubovići i Metajna koji se zajedničkim imenom nazivaju Barbati. To su mala mirna mjesta izdvojena od buke i gužve i idealna za potpuni odmor.

Vidalići savršeno odgovaraju svima koji žele uživati u pogledu na Paški zaljev, njegovo tirkizno more i obalu na kojoj se izmjenjuju prizori surovog kamenjara sa šumovitim predjelima.

Vidalići su malo apartmansko naselje na oko 4km od Novalje i nalaze se na samom moru. Iz mjesta se širi prekrasan pogled na cijeli Paški zaljev. Smještaj je suvremen, a male plažice su brojne i privlačne. Za vrućih ljetnih mjeseci neprestani topli povjetarac čini boravak ugodnijim.

Vidalići se nalaze u neposrednoj blizini najpoznatije hrvatske plaže Zrće, ali i u neposrednoj blizini drugog paškog fenomena – tajanstvenog Paškog trokuta.

Paški trokut je naziv za neobičan otisak u kamenjaru koji je otkriven 1999. godine na brdu Tusto čelo koje se nalazi se oko 2 km udaljenosti od Vidalića.

Istraživanja su utvrdila da je kamenje unutar Paškog trokuta svjetlije boje od kamenja izvan trokuta, te kako, nakon izlaganja ultraljubičastom svjetlu, isijava crvenom bojom. To je dokaz da je kamenje unutar trokuta prošlo termičku obradu, a pretpostavlja se kako je taj otisak nastao prije 12.000 godina. Paški trokut je u samo tri godine od njegovog otkrivanja posjetilo više od 30 000 ljudi iz cijelog svijeta.

I na drugoj strani zaljeva postoji nešto što se isplati obići, a to su prekrasne plaže Katarelac, Prnjica, Čista, Sv. Duh i Filino, do kojih možete doći ako unajmite brodicu od ljubaznih domaćina.

Do Vidalića se dolazi iz smjera Novalje ili trajektne luke Žigljen. Glavna djelatnost stanovnika Vidalića je turizam, ponajviše pružanje usluge apartmanskog smještaja. Očaravajuća ljepota Paške uvale mami posjetitelje da do zalaska sunca uživaju na šarmantnim plažicama Vidalića.

You must be logged in to post a comment.