office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Grad Hvar

Hvar je drevni grad bogate historije, najveći i najvažniji grad na ostrvu Hvaru. Okrenut je južnoj, sunčanoj strani svijeta te je grad s najvećim brojem sunčanih sati. Ime mu dolazi od riječi PHAROS- grčki naziv za ostrvo Hvar.

Mnogi će za njega reći da je pravi grad iz bajke sa svojom arhitekturom predivnom prirodom i blagom klimom.

Vijekovi su klesala njegove zidove, epohe, a najviše renesansa, su mu davale oblik. Spomenici u spomenicima, spomenici na spomenicima, grad Hvar je dragulj skriven u vremenu.

Naročito je poznat po kulturno-historijskim znamenitostima, zabavnim i gastronomskim sadržajima te plažama na Paklenim ostrvima. Paklena ostrva su skupina malih razvedenih oostrva jugozapadno od grada.

Najatraktivnije znamenitosti grada Hvara su:

Katedrala sv. Stjepana (iz 16. vi.)

Trg ispred katedrale (najveći trg na jadranskim ostrvima)

Tvrđava Fortica (sagrađena početkom 16. vi. na brdu iznad grada)

Arsenal (sagrađen u 13. vi.)

Kazalište (s početka 17. vi., jedno od najstarijih kazališta u Evropi te najstarije javno kazalište na svijetu, nalazi se na katu arsenala)

Gradska lođa (iz 15. vi., bivša guvernerova palača)

Franjevački samostan (sagrađen u 15. vi., sadrži muzej sa slikama i raznim drugim predmetima).

Osim spomenutih znamenitosti, grad Hvar je atraktivan i zbog brojnih uskih kamenih uličica koje se nazivaju kale. Šetnja kalama pruža užitak i autentičan doživljaj dalmatinske arhitekture.

Ovaj grad je centar ostrvskog turizma i jedna od najpoželjnijih i najposjećenijih destinacija cijelog Jadrana. Glavne atrakcije grada su: ugodna topla klima s puno sunca, razne mogućnosti smještaja, sport i rekreacija, prirodne ljepote, dobra gastronomska ponuda i aktivni noćni život.

Poseban dio hvarske turističke ponude jest boravak u netaknutim uvalama blizu grada koje se mogu posjetiti automobilom, biciklom ili inspirativnim šetnjama mediteranskim krajolikom. U ovim uvalama moguće je kupanje, a gotovo svaka ima i restoran ili prikladno mjesto za osvjezenje.

Dodamo li prirodnim čarima smjestaj visoke kvalitete i mediteransku srdačnost i uslužnost grad Hvar postaje idealno odredište za odmor za društvo, parove i porodice.

Tragate li za kristalno čistim morem, očaravajućim mirisima mediteranskog bilja, te obiljem sunca, grad Hvar sa svojim plažama, okolnim uvalama i Paklenim otocima pružit će vam nezaboravan doživljaj. U nekom od brojnih hvarskih restorana i konoba možete uživati u izuzetnoj gastronomskoj ponudi, svježoj ribi s domaćim maslinovim uljem, bogatoj ponudi kvalitetnih domaćih vina, te nadasve u ljubaznosti domaćina.

Ljubitelji aktivnog odmora mogu birati između teniskih terena, igrališta za rukomet, košarku i odbojku na pijesku, brojnih biciklističkih i trim staza, slobodnog penjanja, kajakinga, jedrenja, a ronilački klubovi pobrinuti će se da posjetitelji Hvara dožive nezaboravne prizore bogatog hvarskog podmorja.

Ono po čemu je Hvar nadaleko poznat je i zabava, te posebno noćni život koji privlači mlade iz svih krajeva svijeta.

Ljeti, noćni život grada Hvara je jedan od najbogatijih na Jadranu. Grad odiše posebnom atmosferom i uvijek se nešto događa. Zabava traje do dugo u noć, a gosti mogu posjetiti brojna događanja, restorane, konobe, klubove i slično.

Kada temperatura mora i zraka dosežu svoju najvišu tačku, i luka postaje pretjesna za mnogobrojne brodove, grad Hvar postaje jedna od najtraženijih destinacija mladih u potrazi za zabavom.

Sa bogatom i kvalitetnom ponudom smještajnih kapaciteta koje nude hvarski hoteli, apartmani, sobe i kampovi, Hvar je jedno od najpoželjnijih i najposjećenijih turističkih središta Hrvatske.

Otkrijte grad Hvar i dozvolite mu da vam ispriča svoju stoljećima staru priču, da vas okupa suncem i pruži vam nezaboravne trenutke zabave i opuštanja.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.