office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Tornik

Ski centar „Tornik” nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490m, 9 km od turističkog centra Zlatibor. Skijalište posjeduje pet staza (Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i Stankova ravan ) ukupne dužine oko 10 kilometara, pokrivene su sistemom za vještačko osnježavanje.

Kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosjednom žičarom, sa 107 sjedišta, brzine pet metara u sekundi i duga je 1.850 metara, dva ski lifta ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat i 3 poligona sa pokretnim trakama za početnike.

Sa vrha Tornika se vidi Durmitor, Jahorina, Tara, Ribničko jezero, vrhovi Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Stubno, Semegnjevo, naselje Zlatibor…

Ljeti se ski centar Tornik pretvara  u pravu avanturu i ima izrazito bogat izbor sadržaja. Žičara vam nudi prelijepo panoramasko razgledanje i uživanje u svježem zraku.

Od ljetnjih sadržaja tu su još i bob na šinama, avantura park, teren za mini golf, multifunkcionalni sportski tereni i zip line.

Ljubitelji planinskog biciklizma uživati će u uređenim stazama: Ribnica, Beli kamen, Vidikovac i Previja, a za kreativce uređena staza Marići. Bicikle i kartove možete iznajmiti u ski centru ”Tornik”

Pored ovih staza, posjetioce očekuje i downhill staza, kao i staza za mountain cart.

Gosti mogu uživati i u ”tjubingu” kako u ljetnom tako i u zimskom periodu. Namijenjen je posjetiocima svih uzrasta kojima je zajedničko jedno – želja za dobrom zabavom.

Ski centar je opremljen i dečijim igralištem.

Ski centar Tornik ima svoj parking.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.