office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ribničko jezero

Ako ste pratili od početka shvatiti će te da Zlatibor nije samo rekreatvni centar. On je i veliko šetalište sa puno nepregledne prirode, lječilište koje vas opija svojim čistim vazduhom, on je ljekovita banja i skijalište kao i mjesto zabave za sve uzraste.

U blizini Zlatibora otprilike nekih 8 kilometara u podnožju Tornika okruženo četinarskom šumom smješteno je Ribničko jezero. Boja jezera je tamna zbog tamnog kamena kojim je pokriveno dno. Voda je izuzetno čista i bogata je različitim vrstama ribe kao što mu i samo ime kaže.Uživaćete u laganoj šetnji pored jezera i razgledanju prirode i cvrkutu ptičica.

Ovo vještačko jezero nastalo je 1971 godine kada je pregrađena rijeka Crni Rzav kod Ribnice.

Kupanje u jezeru nije dozvoljeno. Privlači veliki broj turista koji vole uživati u ribolovu (za koje je potrebna dozvola), rekreaciji ili šetnji prirodom. Dozvolu za pecanje možete kupiti u restoranu ”Stari Vlah” koji se nalazi na putu prema jezeru. Karta za jedan dan košta 1000 dinara ili 2000 dinara za nedjelju dana.

Tornik je udaljen samo 3 kilometra od jezera gdje je mnogo svježije u odnosu na ostale dijelove Zlatibora.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 godina ranije

[…] Gondolom pruža prelijep pogled na živopisne pejzaže Zlatibora, a kod Ribničkog jezera se nalazi […]

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex