office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vodice

Svako ko voli netaknutu prirodu oduševiti će se Vodicama. Vodice su udaljene oko 10 kilometara od Zlatibora. Okružene planinskim vrhovima Zlatibora i presječeni krivudavim tokom Crnog Rzava, pašnjaci i livade ovog lokaliteta odlično su mjesto za šetnju i uživanje u prirodi i svježem zlatiborskom vazduhu.

U centru Vodica se nalazi sportski kompleks sa terenima za fudbal, košarku i tenis gde posjetioci mogu uživati u aktivnostima. Pored sportskih aktivnosti u okolini se nalaze prodavnice i moderan kafić za kratak predah od šetanja i razgledanja ili za uživanje u jutarnjoj kafi na svježem zraku. U blizini se nalazi i park za djecu.

Dio Vodica je urbanizovan, i to pojas desno od rijeke Rzav, gdje se nalaze vikendice. Dok je sasvim druga priča na lijevoj obali rijeke Rzav, gde se nalaze ogromna prostranstva i prirodne ljepote koje nisu urbanizovane.

Cvijetne livade ispresijecani meandri rijeke Rzav očarat će sve ljubitelje prirode koji će znati uživati u ovom bajkovitom krajoliku.

Duge šetnje u kojima preovlađuje talasast reljef, sa velikim brojem brda i mirno okruženje omogućavaju divan aktivni odmor za svakog posjetioca. Najbolji period je u proljetnim i ljetnim danima, ako ste osoba koja ne voli gužvu.

Priča o Vodicama seže još iz daleke 1750. godine, kada je čuveni sarajevski trgovac, Hadži Nikola Selak otkrio ovaj prelijep kraj i u njemu sagradio ljetnjikovac.

Ako idete iz pravca Beograda, do Vodica dolazite magistralnim putem Beograd-Podgorica, i to tako što samo nastavite vožnju ne skrećući u sam centar Zlatibora, pa ćete nakon 10 kilometara ugledati vikend-naselje fascinantne ljepote.

Treba još naglasiti da su cijene niže nego na Zlatiboru.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.