office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Zlatiborsko jezero i Kraljev trg

Kada kročite na Zlatibor prvo što će vam zapasti za oko je prelijepo Zlatiborsko jezero, koje je najljepši ukras ovog turističkog centra.

Ovo vještačko jezero se nalazi u samom centru Zlatibora, oko kojeg se nalazi uređeno šetalište, klupe za sjedenje, restorani gde možete sjesti i ručati. Ljeti sa pedalina možete uživati na vodi a zimi jezero postaje klizalište.

U neposrednoj blizini se nalaze kafići kao i ulični prodavci kokica, sladoleda, palačinki, suvenira itd.

Odmah iznad jezera se nalazi Kraljev trg, prostrani plato i šetalište na kome se tokom cijele godine organizuju različite kulturne manifestacije i koncerti.

Sa Kraljevog trga goste put vodi do tržnog centra u okviru koga se nalazi veliki broj kafića, restorana, noćnih klubova i butika.  Upravo ovome možemo da zahvalimo što Zlatibor važi kao mjesto ludog noćnog provoda.

Na šetalištu pokraj jezera naići će te na Kraljevu česmu. Izgrađena je u znak sjećanja na događaj kada je na ovom lokalitetu 20. avgusta 1893. boravio tadašnji kralj Srbije Aleksandar I Obrenović. Dotadašnji izvor Kulaševac je promenio ime u Kraljeva voda, a godinu dana kasnije izgrađena je česma.

Da Zlatibor bude mjesto prijemčivo za boravak porodica sa djecom pobrinuli su se ovdašnji zabavni sadržaji. Ovdje mališani mogu uživati u vožnji automobila i konjića po Kraljevom trgu, Avantura parku, Dino parku i drugoj zabavi.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.