office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vodopad Gostilje

Selo Gostilje 25 kilometara udaljeno od Zlatibora krije ovu oazu netaknute prirode. Na Gostiljskoj rijeci, ispred ušća u rijeku Katušnicu nalaze se stijene prekrivene mahovinom  i voda koja se probija kroz njih praveći brzake, a ukras ove impresivne slike je mlaz vode koji pada sa 20 metara visine, koji još više uljepšavaju manji vodopadi i slapovi.

Ako želite osvježenje u ljetnim danima vodopad će vam pružiti efekat hladnog tuša. Ovaj vodopad ubaraja se među najviše prirodne vodopade u Srbiji.

Prostor oko vodopada uređen je za posjetioce ovog mjesta, gdje možete prošetati na uređenim pješačkim stazama ili odmarati na klupama, dok se djeca mogu zabaviti na dječijem igralištu.

U neposrednoj blizini nalazi se fudbalski teren, bazen koji se puni izvorskom vodom i restoran gdje uz ručak možete uživati u pogledu na krajolik, svježem zraku i žuboru vode.

Ukoliko nastavite put riječnog toka, nailazite na nove cjeline brzaka, slapova i manjih virova i vodopada. Svaki kutak jedinstven je na svoj način i što je najvažnije, lako su pristupačni. Spoj vode, kraškog kamena, starih stabala, mostića koji povezuju ove celine – sve skupa deluje omamljujuće.

Idilično selo Gostilje sa svojim vodopadom pružiti će vam doživljaj koji sigurni smo da će te dugo pamtiti. A sama priroda opiti će vas svojim mirisom i zvukom dok uživate u pogledu.


Ulaznice i radno vrijeme :

OpisCijena
Odrasli200 Din
Djeca (6-14 god.)100 Din
Djeca do 6 godBesplatno
Radno vrijeme :
Ljetnji period9:00 - 20:00 h
Zimski period9:00 - 16:00 h

Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”] 31313 Gostilje, Zlatibor

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +381 (0) 31 870 002

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +381 (0) 65 870 00 20

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.