office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Mogren

Plaže u Budvi su mnogobrojne, ali najbolje plaže u Budvi definitivno mogu da se svedu na nekolicinu od koje je Mogren plaža vjerovatno najpopularnija, a po mnogima i najljepša.

Mogren plaža se nalazi iza starog grada Budve (150 m) i sastoji od dve sitno-šljunkovite plaže (Mogren 1 i 2) duge 350m, koje su spojene tunelom i protežu se od rta Mogren do Vidikovca hotela Avala. Plaža je uvek puna turista, ima prelijep pogled za slikanje, i tu se nalaze brojne stene za strastvene skakače.

Doći do plaže možete preko uske staze koja počinje od Starog grada.

Na putu ka plaži imaćete predivnan pogled na Stari grad i ostrvo Svetog Nikole, spomenik djevojke-balerine. Sa jedne strane su naslagane stene, a sa druge – litica, o koje se razbijaju morski talasi.

Što se tiče ponuda na ovoj plaži, ako nemate dovoljno novca da plaćate ležaljke, nalazi se i otvoreni dio gde možete staviti vaše peškire. Fast food je takođe dostupan.

Plaža sama po sebi obiluje sadržajima, ali turistima i mještanima je omiljena jer na njoj mogu savršeno da se opuste i uživaju u okolnim ljepotama zaliva.

Izvanredan pijesak na kopnu i u vodi i osunčanost čine ove dvije plaže najatraktivnijim na crnogorskom primorju.

Plaža Mogren je od juna 2004. godine nosilac “Plave zastavice” koje je simbol i sigurnosti i čistoće kupališta.

Sa zadnje strane zaštićena je brdom ”Spa” koje je obraslo gustom borovom i hrastovom šumom.

Plaže su dobile ime po španskom moreplovcu Mogriniju koji se iskrcao na jednu od njih nakon brodoloma. Površina 4.500 m2.


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do plaže ”Mogren”, pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.