office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Božava

Najrazvijenije je turističko mjesto na Dugom otoku.

Smještena na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka, Božava se nalazi u uvali okruženoj borovom šumom. Prvi put se spominje 1327. godine pod nazivom Bosane, dok ostaci utvrđenih naselja u blizini mjesta potječu iz doba Ilira.

Iako su mještani vrijedni poljoprivrednici i ribari, Božava je privlačna posjetiteljima zbog mogućnosti smještaja u hotelskom naselju, koje broji četiri atraktivna hotela. Uz to, smještaj je osiguran i nautičarima, pošto u luci postoji privezište brodova gdje se može uzeti voda i struja. U ljetnim mjesecima posjetiteljima je omogućen prijevoz do poznate plaže Sakarun turističkim vlakićem, što je izvrsna prilika za upoznavanje dugootočkih ljepota.

U blizini mjesta je ostrvo Zverinac i naselje Soline, te nadaleko poznata plaža Sakarun, jedna od najljepših pješčanih plaža na Jadranu.

Božava je povezana kopnom dnevnom linijom hidroglisera iz Zadra, a uvijek se može stić i trajektom za Dugi Otok na linij ZadarBrbinj (udaljen od Božave samo 15 km).

Za ljubitelje ronjenja u mjestu djeluje skola ronjenja ciji vlasnici imaju dugogodisnje iskustvo i sa njima mozete roniti na najljepsim pozicijama na Dugom otoku. Mjesto datira iz vremena rimljana te su pronadeni ostaci gradjevina u blizini danasnjeg mjesta.

U ljetnim mjesecima iz Bozave krece mali turistici vlak koji povezuje Bozavu sa pjescanom plazom Sakarun, najljepsom plazom na Dugom otoku.

You must be logged in to post a comment.