office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Gruž

Gruž je dio Dubrovnika koji veoma poželjan zbog činjenice da se tu nalazi Luka Dubrovnik u koju pristaju svi brodovi koji dolaze u Dubrovnik. Nalazi se na 2 km od Starog grada, autobusom 5 minuta.

Iz Gruža mnogobrojni turisti svakodnevno brodom odlaze na obližnja ostrva Koločep, Lopud i Šipan. U Gružu se nalazi i glavna Autobuska stanica.

Gruž je takođe jako dobro povezan s ostalim dijelovima Dubrovnika (autobus broj 7 vozi u Lapad, autobusi broj 1A i 1B voze u Stari Grad).

U Gružu ćete naći kafiće, restorane, ljekarnu, veliku robnu kuću, mnogo manjih trgovina, veliki trgovački centar, turistički informacijski centar.

U Gružu se nalazi i glavna dubrovačka pijaca na otvorenom na kojoj svakog dana možete kupiti svježe voće i povrće, te razne vrste svježe ribe.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 godina ranije

[…] Elafitskih ostrva doći ćete brodom iz Luke Gruž koji za ova ostrva isplovljava i do nekoliko puta dnevno ili kao jedan od sudionika brojnih izleta […]

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex