office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Lavirint sa ogledalima

Lavirint sa ogledalima na Petrin brdu u Pragu je mala građevina u kojoj tokom ljetnjeg perioda može biti jako velika gužva. Ipak, u isto vrijeme mnogim posjetiocima ova turistička atrakcija može biti izuzetno interesantna i može ih nasmejati do suza.

Često morate čekati u redu da biste došli ispred jednog od samo 15 ogledala koja iskrivljuju sliku. Ova ogledala mogu biti jako zanimljiva ukoliko ste u dobrom društvu ili ukoliko slična ogledala vidite po prvi put.

Lavirint sa ogledalima se nalazi na Petrin brdu u Pragu, odmah pored impozantnog Petrin tornja. Ovaj lavirint je sagrađen 1891. godine za potrebe Jubilee sajma kao jedan od izložbenih paviljona.

Kao inspiracija za gradnju ovog lavirinta je poslužila gotska kapija Vyšehrad u Pragu, koja se zvala Špička (vrh). Ovaj mali lavirint sa ogledalima se sastoji od 35 regularnih ogledala i 15 krivih ogledala koja iskrivljuju realnu sliku, izdužujući ili skraćujući vaše telo, ili samo neke delove tela.

Najzanimljiviji dio ove turističke atrakcije su 15 krivih ogledala, a verujte nam na riječ da djeca nisu jedina koja se zabavljaju gledajući svoj odraz u ogledalima.

Takođe, potoji još jedna prostorija u sklopu građevine koja je posvijećena poznatoj sceni borbe između Čeha i Šveđana na Karlovom mostu koja se odigrala 1648. godine.

Cene karata za lavirint sa ogledalima na Petrin brdu u Pragu
Regularna cena karte je: 90CZK.
Snižena cena karte je: 65CZK.
Snižena cena: osobe starije od 65 godina, studenti između 15 i 26 godina i deca između 6 i 15 godina.
Snižena cena (deca između 3 i 6 godina): 25CZK.
Porodična karta (maksimalno 2 odraslihi 4 dece): 250CZK.
Besplatan ulaz: deca mlađa od 3 godine.
Savetujemo vam da pre posete proverite cene karata i radno vreme na zvaničnom sajtu Lavirinta sa ogledalima u Pragu.

Radno vreme Lavirinta sa ogledalima na Petrin brdu u Pragu
Od aprila do septembra radno vreme lavirinta je: ponedeljak- nedelja od 10:00 do 22:00h.
U oktobru radno vreme je: ponedeljak- nedelja od 10:00 do 22:00h.
Od novembra do februara radno vreme lavirinta je: ponedeljak- nedelja od 10:00 do 18:00h.
U martu radno vreme je: ponedeljak- nedelja od 10:00 do 20:00h.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.