office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Špansko selo

Špansko selo (Poble Espanyol) je još jedna u nizu velikih atrakcija izgrađenih u Barseloni za Svjetski sajam 1929. godine. Iako je bilo planirano da se selo sruši poslije završetka izložbe zbog neočekivano velikog interesovanja to nije učinjeno.

Danas je Špansko selo svojevrstan muzej arhitekture i kulture Španije. Čini ga 117 zgrada, trgovi i ulice tipične za 15 različitih oblasti Španije. U okviru ovog kompleksa se nalazi i pozorište, muzej savremene umjetnosti, umetničke radionice i niz restorana sa specijalitetima koji potiču iz raznih regiona Španije.

Nalazi se u jednom od turistički najinteresantnijih dijelova Barselone, u blizini Magične fontane.

U Španskom selu se danas nalazi više desetina različitih zanatskih radionica čiji se proizvodi mogu kupiti. Više od 30 umjetnika ovdje pred posjetiocima stvara različite predmete od stakla, kože, keramike, drveta.

Pored raznih ukrasnih predmeta i nakita koji se ovdje izradi moguće je kupiti čak i ručno izrađene klasične španske gitare. Najviše pažnje turista privlači posjeta staklariji gde majstori prave najrazličitije predmete od stakla.

Špansko selo

Muzej Fran Daurel je privatna kolekcija koja je takođe dio sela a sadrži djela čuvenih španskih umjetnika poput Pikasa, Dalija i Mira. Muzej sadrži kolekciju slika, skulptura, tapiserija, crteža i predmeta od keramike.

Različiti kulturni događaji se često odigravaju u Španskom selu – koncerti, flamenko nastupi, gastronomski festivali, venčanja kao i različite aktivnosti za najmlađe. Glavni trg može da ugosti događaje sa 5.000 posjetilaca.


Ulaznice i radno vrijeme :

OpisCijene
Odrasli (na blagajni ili online na dan posjete)14,00 €
Odrasli (online , za naredne dane)11,20 € (ovdje)
Djeca / 4-12 godina (na blagajni ili online na dan posjete)9,00 €
Djeca / 4-12 godina (online za naredne dane)8,00 € (ovdje)
Radno vrijeme :
Ponedjeljak10:00 - 20:00h
Utorak - nedjelja10:00 - 24:00h

Kako doći :

Metro / Espanya stanica (Line 1 and Line 3)

Bus / Poble Espanyol stop linije 13, 23 i 150.

Turistički bus i Barselona gradska tura / Poble Espanyol stop


Adresa :

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13 , 08038 Barcelona


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od vaše lokacije do Španskog sela, pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.