office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Astronomski centar Rijeka

Astronomski centar u Rijeci za posjetioce je otvoren četvrtkom i subotom, a nalazi se na brdu Sveti Križ iznad centra grada, pored autoceste.

Jedini je astronomski centar u cijeloj Hrvatskoj koji je ujedino ima i planetarij i zvjezdarnicu. U planetariju možete vidjeti simuliranu sliku svemira, a u zvjezdarnici pravu.

To je također jedini planetarij u Hrvatskoj i široj regiji s digitalnom tehnologijom. Njegov se program odvija u sfernoj kupoli, koja može primiti 52 posjetioca.

U digitalnom planetariju možete gledati projekcije edukativnih filmova i prijenos stvarne slike svemira iz zvjezdarnice.

S lokacije se pruža prekrasan pogled na Rijeku i cijeli zaljev.

Centar raspolaže prostorijama za predavanja i radionice, caffe barom i terasom s panoramskim pogledom na Kvarner, zaleđe i obližnju srednjevjekovnu crkvicu.

Do njega se može doći gradskim autobusom, što je u takvih objekata rijetko. Građevina je u potpunost prilagođena kretanju osoba smanjene pokretljivosti, a programi su prilagođeni svim dobnim skupinama.


Ulaznice :

Za planetarij :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca (od 3. do 6. godina) 10,00 kn (oko 1,5 Euro)

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca (od 7. godina) studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom 20,00 kn (oko 2,5 Eura)

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Odrasli 30,00 kn (oko 4 Eura )

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Porodični paket (1 ulaznica za odrasle i 2 ulaznice za djecu) 60,00 kn (oko 8 Eura )

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Porodični paket (2 ulaznice za odrasle i 1 ulaznice za djecu) 70,00 kn (oko 9 Eura )

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Porodični paket (2 ulaznice za odrasle i 2 ulaznice za djecu) 80,00 kn (oko 10,5 Eura )

Za radionice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]   10,00 kn (oko 1,5 Euro)

Za zvjezdarnicu :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  10,00 kn (oko 1,5 Euro)


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Planetarij: utorak – subota prema nedjeljnom rasporedu.

[wp-svg-icons icon=”lock” wrap=”i”]  Ponedjeljkom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Astronomski centar Rijeka: ponedjeljak – petak 8 – 16 h, utorak – subota 8 – 22 h/ljeti 23 sata


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Sveti križ 33
[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385 51 455 700
Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.