office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Stadion Kantrida

Riječki se stadion smjestio između mora i stijena, a svojim je posebnim i atraktivnim položajem zaslužio čak 3. mjesto na CNN-ovoj listi najneobičnijih stadiona na cijelome svijetu.

Na Kantridi, najzapadnijem dijelu grada Rijeke, između morske obale i visokih stijena, smjestio se jedan od najposebnijih stadiona u Hrvatskoj. Sportska arena jedinstvena po okruženju, ljepoti i ugođaju na stijenama starog kamenoloma (“kave”) svoj je sportski život započela 1913. godine. Tada je sušačka mladež, okupljena u Hrvatskome sportskom klubu Victoria, velikim zanosom i poletom, na napuštenom prostoru kamenoloma uredila i osposobila prvo igralište propisanih dimenzija za nogometnu igru.

Sadašnji obrisi stadiona nastaju sredinom tridesetih godina kada je on temeljito preuređen. Na zapadnoj strani, bliže moru, izgrađena je moderna betonska natkrivena tribina (danas središnji dio velike zapadne tribine), a lijevo i desno od nje male tribine. Istodobno, temeljito je preuređeno igralište, ugrađena drenaža te pristupi s istočne i zapadne strane. Preuređena je i kružna staza – trkalište te postavljena mrežasta ograda. Staza je bila nešto duža od uobičajene atletske jer je služila i kao biciklistička, a na njoj su održavane i utrke motora “dirt-track”, preteče današnjeg speedwaya na zemljanoj ili lešnatoj podlozi.

Danas je osnovna namjena stadiona za fudbal i atletiku, a uz to, objekt se povremeno koristi i za koncerte i turnire. U neposrednoj blizini Stadiona Kantrida nalazi se igralište za odbojku na pijesku, te plaža Igralište, kao i plaža za pse.

Adresa: Portić 3, 51000, Rijeka
Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.