office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Historijski muzej BiH

Historijski muzej BiH se bavi prikupljanjem, čuvanjem, istraživanjem, prezentacijom i promovisanjem kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

Od osnivanja 1945. godine do 1993. godine Muzej je tematski usmjeren na historiju borbe protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu i na njegovanje vrijednosti socijalističke države. Više puta je mijenjao naziv, ali je iz prve faze djelovanja poznat kao Muzej revolucije BiH.

Nakon preimenovanja u Historijski muzej BiH 1993. godine, promijenila se tematska struktura i Muzej je počeo proučavati historiju Bosne i Hercegovine od srednjeg vijeka do danas.

Historijski muzej BiH je jedinstvena institucija kulture u Bosni i Hercegovini, koja je postala prostor za dijalog o prošlosti i različitim aspektima njenog pamćenja.

Muzej razvija i nudi publici programe i aktivnosti pomoću kojih se kroz muzejske predmete, priče i prostor govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.


Adresa i kontakt

[wp-svg-icons icon=”home-2” wrap=”i”]  Zmaja od Bosne 5

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +387 33 226 098

[wp-svg-icons icon=”envelop” wrap=”i”]  histmuz@bih.net.ba


Radno vrijeme

[wp-svg-icons icon=”clock-2” wrap=”i”]  Pon – Ned: 09:00 – 19:00

[wp-svg-icons icon=”info-2” wrap=”i”]  Otvoreno za posjete

[wp-svg-icons icon=”info-2” wrap=”i”]  Mogućnost rezervacije


 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.