office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Muzej crvene historije

Prvi je interaktivni projekt koji prezentira svakodnevni život u Hrvatskoj za vrijeme komunističke Jugoslavije. Koristeći nove prezentacijske metode posjetioci mogu sami otkrivati historiju, a aplikacija za proširenu stvarnost otkrit će neke skrivene informacije nevidljive golom oku.

Postav Muzeja crvene povijesti podijeljen je u tri dijela – socijalizam u teoriji, socijalizam u praksi i socijalizam u sjećanju.

Ova tri dijela pružaju posjetiocima detaljan prikaz različitih aspekata života u Hrvatskoj u periodu Jugoslavije vođene Savezom Komunista.

Posjetioci mogu naučiti kako je osnovana Komunsitička partija i kako je došla na vlast, kako se razvijala potrošačka kultura u posebnom obliku jugoslavenskog socijalizma, kako su djelovale jugoslavenske tajne službe, ali isto tako i poslušati neke od najboljih muzičkih uspješnica onoga vremena.

Muzej crvene historije pokrenut je od starne mladih lokalnih dizajnera, povjesničara, arhitekata, novinara i arheologa, a podprli su ga građani diljem Hrvatske svojim donacijama, fotografijama i ličnim pričama.


Ulaznice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Odrasli – 50 Kn (oko 6,5 Eura)

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Studenti – 40 Kn (oko 5 Eura) (Uz studentsku iskaznicu)

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Učenici – 20 Kn (oko 2,5 Eura) (Osnovna i srednja škola)

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca – Besplatno (U pratnji odrasle osobe koja je platila ulaznicu)


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Svakoga dana / 10:00 – 19:00 h

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”]  Zadnji ulaz do 18:00 h


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Svetog Križa 3, 20 000 Dubrovnik, Croatia

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385(0)97 6807 625

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.