office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Kulturno-historijski muzej

Začetci Muzeja sežu u 1872. godinu, kada je utemeljen Domorodni muzej, koji je u svojem fundusu imao i manju skupinu umjetnina kulturno-historijskog obilježja.

Sistematskije skupljanje građe započelo je nakon Drugoga svjetskog rata. Tijekom vremena zbirka je prerasla u zasebni odjel Dubrovačkog muzeja, a potom u Kulturno–historijski muzej kao sastavnicu Dubrovačkih muzeja.

Fundus Muzeja čini građa izrazite kulturno-historijske i umjetničke vrijednosti, s oko deset hiljada predmeta nastalih u vremenskom rasponu od kraja 15. do početka 20. vijeka.

Sistematizirana je u petnaest zbirka: slikarstva, grafike, namještaja, tekstila, keramike, metala, ikona, stakla, fotografija i fotomaterijala, varia, dokumenata, razglednica, Iva Vojnovića, staroga oružja i numizmatike.

Stalni postav smješten u Kneževu dvoru, dijelom je ambijentalno riješen i prezentira umjetničku i historijsku baštinu ponajviše posljednjega razdoblja Dubrovačke Republike.

Ujedno dočarava autentičan prostor historijskog događanja predstavljajući državne kancelarije, sudnicu i zatvore u prizemlju, te kapelicu, reprezentativne salone i knežev stan s radnom sobom, središnjim prostorom i spavaćom sobom na spratu.

Izložbe – Dubrovački novac, medalje, pečatnjaci, grbovi i mjere, Oružana, Zlatarstvo u Dubrovniku i Inventar državne ljekarne ”Domus Christi” – koje su predstavljene u prostorima polukata, upotpunjuju tematske odrednice stalnoga postava.


Radno vijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”] Četvrtak – Utorak : 09.00-18.00

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”] Dubrovački muzeji ne rade srijedom te na Božić, Novu godinu i Festu sv. Vlaha (3 februar).


Ulaznice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Cijena ulaznica od 130 kn (oko 13 Eura) za individualce i 50 kn (oko 6,5 Eura) za učenike i studente obuhvata:

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”] Jedinstvena ulaznica u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač Grad Dubrovnik vrijedi 7 dana od dana prvog posjeta jednoj od nabrojenih ustanova.

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”] Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije te djeca mlađa od 12 godina ostvaruju pravo besplatnog posjeta svim muzejima, te stalnim i povremenim izložbama Dubrovačkih muzeja.

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”]  Naša preporuka je da kupite Dubrovnik card, kako bi uštedjeli novac.


Adresa :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Ul. Pred Dvorom 3

You must be logged in to post a comment.