office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Izložbe Arheološkog muzeja

U prizemlju tvrđave Revelin otvorene su dvije izložbe:

Na izložbi „Ranosrednjovjekovna skulptura Arheološkog muzeja u Dubrovniku“ predstavljeni su najreprezentativniji dijelovi kamenog crkvenog namještaja – oltarnih ograda, propovjedaonica, ciborija, kora i kamene arhitektonske plastike – stupova, kapitela, portala, prozora i imposta, predromaničkog i ranoromaničkog sloga.

Djela su izuzetno kvalitetne klesarske škole i njezinih vrsnih majstora klesara, a potječu iz crkava benediktinskoga reda u Dubrovniku i okolici. Datiraju se od 8. do 12. vijeka.

Na izložbi „Revelin, arheološka istraživanja/prostorni razvoj/ljevaonica“ prikazan je slijed građenja dvaju utvrda na istoj lokaciji: prve iz sredine 15. vijeka s pripadajućim sadržajima kao što su peći za lijevanje topova i zvona, kuće raznih majstora ljevača i majstora graditelja, otkrivene tijekom iskapanja u drugoj, danas postojećoj, izgrađenoj tijekom druge četvrtine 16. vijeka prema modelu i nacrtu vojnog inženjera A. Ferramolina iz Bergama.

Revelin u vojnom graditeljstvu označava predutvrdu, neku vrstu bastiona u gradskom jarku koji je spojen mostovima s gradom i predgrađem.


Ulaznice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Cijena ulaznica od 130 kn (oko 13 Eura) za individualce i 50 kn (oko 6,5 Eura) za učenike i studente obuhvata:

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”] Jedinstvena ulaznica u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač Grad Dubrovnik vrijedi 7 dana od dana prvog posjeta jednoj od nabrojenih ustanova.

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”] Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije te djeca mlađa od 12 godina ostvaruju pravo besplatnog posjeta svim muzejima, te stalnim i povremenim izložbama Dubrovačkih muzeja.


Radno vrijeme

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Četvrtak – utorak, 10,00-16,00 h


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Tvrđava Revelin

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  00385 98 953 7684

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.