office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Počeci prirodoslovne muzejske djelatnosti u Dubrovniku sežu u 1872. godinu kada je osnovan Dubrovački Domorodni muzej (Museo Patrio).

Uz zbirku Trgovačko-obrtničke komore, temelj je činila privatna prirodoslovna zbirka ljekarnika i brodovlasnika Antuna Dropca.

U Prirodoslovnom muzej Dubrovnik izložen je dio predmeta iz fundusa Muzeja koji se odnosi na same početke uspostavljanja Muzeja s kraja 19.vi., te je tako oživljen “prirodoslovni kabinet“ iz tog vremena.


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Ponedjeljak – petak: 10.00 – 17.00 h

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Subota: 10.00 – 14.00 h

[wp-svg-icons icon=”lock” wrap=”i”]  Nedjelja: zatvoreno

[wp-svg-icons icon=”lock” wrap=”i”]  Blagdanima i državnim praznicima


Ulaznice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Cijena ulaznica od 130 kn (oko 13 Eura) za individualce i 50 kn (oko 6,5 Eura) za učenike i studente obuhvata:

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”] Jedinstvena ulaznica u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač Grad Dubrovnik vrijedi 7 dana od dana prvog posjeta jednoj od nabrojenih ustanova.

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”] Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije te djeca mlađa od 12 godina ostvaruju pravo besplatnog posjeta svim muzejima, te stalnim i povremenim izložbama Dubrovačkih muzeja.

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”]  Naša preporuka je da kupite Dubrovnik card, kako bi uštedjeli novac.


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Androvićeva 1

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385 20 324 888

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.