office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaža Banje

Najposjećenija plaža koju morate posjetiti je plaža Banje koja se nalazi u neposrednoj blizini Starog grada i pruža jedinstven pogled na gradske zidine, pogotovo nađete li se tamo u vrijeme zalaska sunca. Možete ju vidjeti na brojnim fotografijama Dubrovnika.

Nalazi se u jednom od najposjećenijih gradova na Sredozemlju, hrvatskom drevnom gradu Dubrovniku. Plaža je smještena u blizini centra grada, a da bi došli do nje svoj automobil parkirajte na gradskim parkiralištima u blizini zidina staroga grada Dubrovnika.

Do plaže se silazi kamenim stepenicama pa stoga nije pogodna za osobe s tjelesnim poteškoćama, invalide i starije osobae. S plaže pogled seže na stari dio grada Dubrovnika i predivni nenaseljeno ostrvo Lokrum.

Plaža Banje opremljena je ugostiteljskim objektima kao što su restoran u kojemu možete probati neke od dubrovačkih specijaliteta, te kafić na čijim ćete se bijelim klupama ili pak odvojenim separeima odmoriti i skriti od žarkog dubrovačkog sunca.

Na plaži Banje nalaze se tuševi, prostor za presvlačenje, ležaljke i suncobrani koji se iznajmljuju.

Osim sunca i mora na plaži Banje moguće je uživati u vodenim sportovima kao što su skuteri na vodi, paragliding, watertube, banana i slične zanimljivosti. Kako dan dolazi kraju tako se ova predivna plaža pretvara u najpoželjnije elitno mjesto za noćni izlazak u Dubrovniku.

Ako Vas ikad put dovede u drevni grad Dubrovnik ne propustite prekrasan pogled na stari grad koji se pruža s popularne plaže Banje ili se pak osvježite u čistom dubrovačkom moru.

You must be logged in to post a comment.