office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Prižba

Prižba koja se nalazi na južnoj strani ostrva Korčule, smještana na obali uz samo more u duljini od 4 km. Udaljena je 4 km od Brne, 8 km od Smokvice, 10 km od mjesta Blato, 17 km od Vele Luke te 40 km od grada Korčule.

Prižba se sastoji od nekoliko manjih uvala i dva poluotoka: Ratak Prišćapac. Prišćapac je ujedno i malo turističko naselje sa svim popratnim turističkim sadržajima, te šljunčanom plažom.
Na poluostrvu Ratak, u centru Prižbe nalazi se šljunčana plaža i mali samostan Sestara Milosrdnica. U okolini Prižbe brojni su vinogradi i raskošne vile nekadašnjih korčulanskih plemića, crnogorične šume i prekrasna mala ostrva StupaCrklicaSridnjak Vrhovnjak, idealni za uživanje u kupanju i sunčanju.
U mjestu se nalazi kamp, nekoliko restorana i caffe barova, pošta i trgovine. U Prižbi je moguće iznajmiti bicikl ili mali motorni čamac za obilazak prekrasne obale i izlete na obližnje, nenastanjene, zelene otočiće pogodne za kupanje, sunčanje i ribarenje.
Svugdje u okolici se nalaze brojne biciklističke staze. Preporučamo Vam vožnju biciklom uz obalu od Vele Luke do Prižbe i Brne. Sve ove ceste nisu previše promentne, a prolaze kroz razne manje uvalice i blizu zanimljivih arheoloških lokaliteta koji svjedoče o bogatoj prošlosti otoka Korčule. Smještaj možete pronaći u brojnim komfornim i moderno uređenim privatnim kućama i apartmanima.

You must be logged in to post a comment.