office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Trsatski kaštel

Smješten na brijegu iznad Rijeke s kojeg se pruža predivan pogled na cijeli grad, mjesto raznih kulturnih manifestacija – koncerata, modnih revija, predstava i izložbi. Nadmorska visina je 138 metara.

Uz pogled koji će vas ostaviti bez daha, na Trsatskom kaštelu razgledajte stalni muzejski postav, galeriju, posjetite caffe bar. Ako dolazite u ljetnim mjesecima, ovdje možete uživati u večernjim koncertima, kazališnim predstavama ili modnim revijama na otvorenom.

Historijski gledano, po prvi puta se spominje davne 1288. godine i to kao sjedište župe. Za vrijeme rimske vladavine, kaštel je bio strateški vrlo bitan, a zbog svoje lokacije, obrambeno je bio gotovo neosvojiv.

Još od pretpovijesnog razdoblja, mjesto je služilo kao liburnijski opservatorij odakle je kontrolirana trgovina koja dolazi iz kontinentalnog dijela zemlje. Rimljani su koristili ovo područje kao obrambeni sistem. Tradicija proglašavanja ‘’kapetana’’ grada Trsata obnovljena je unutar njegovih zidina.

U sklopu Trsatskog kaštela na adresi Partizanski put 9A djeluje Info punkt gdje se mogu dobiti sve informacije o samom objektu i gradu Rijeci.


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Ponedjeljak – nedjelja / 9,00 – 24,00

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Praznikom: od 9 do 24 sata


Adresa :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Partizanski put 9a

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.