office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Mošćenice

Malo mjesto na vrhu brda pruža predivan pogled na Kvarnerski zaljev.

Razgledajte šarmantne Mošćenice, prekrasno maleno mjesto koje svojom ljepotom ostavlja bez daha. Saznajte zašto je to omiljeno mjesto mnogih izletnika!

Mošćenice – mali grad u zaleđu Mošćeničke Drage, utvrđena stara jezgra koja je uvrštena u registar hrvatske kulturne baštine, može se podičiti sa čak dva svjetska prvenstva!

Za Uskrs se tradicionalno održava natjecanje u „picanju“ jaja u kojem je cilj s udaljenosti od 2,8 metara kovanicom od 1 eura pogoditi jaje i probiti njegovu ljusku, a koje privuče stotinu takmičara iz regije, ali i ostalih dijelova Hrvatske i inostranstva. Domaći i strani posjetioci u istom se broju okušavaju u natjecanju u bacanju papirnatih aviona – vlastite kreacije preko gradskih zidina puštaju prema moru.

Poseban doživljaj za ljubitelje umjetnosti svakako je Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel koja se održava krajem kolovoza, okupljajući umjetnike iz čitave Evrope koji tjedan dana slikaju na trgovima, pod voltama i na stepeništima pitoresknog mjestašca

Na glavnom trgu ovoga mjesta nalazi se crkva Sv. Andrije, a kroz uske uličice koje se nalaze između starih kuća vidljiva je struktura nekadašnjeg srednjovjekovnog gradića.

U blizini se nalazi Mošćenička Draga s prekrasnom pješčanom plažom stoga ako se nađete u ovom dijelu Kvarnera, nikako nemojte propustiti!

You must be logged in to post a comment.